Hirdetés

Ezekből a jelekből tudják a kutyák, hogy egy nő terhes

A kutyáknak hihetetlenül kifinomult érzékeik vannak; több forrás is állítja, hogy azt is azonnal megérzik, ha egy nő babát vár. Hihetetlennek hangzik, pedig nem az – íme, 5 mód, ahogyan az eb „kiszagolja” a pici érkezését!

1. Megérzi, ha változnak az illatok

A kutyák szaglásának kiválóságát nem kell ecsetelnünk; pontosan tudják, hogy milyen illata van a gazdájuknak, így azt is megérzik, ha ez az aroma megváltozik. Márpedig ha egy nő terhes lesz, akkor a testében lévő hormonok működése is teljesen átalakul, ami hatással van az illatra. Egyes hormonok szintje lecsökken, a többi megemelkedik az embrió különböző fejlődési szakaszainak függvényében.

2. Észleli, ha a test átalakul

A terhesség során a testalkat megváltozik; mivel a nőknek kettő helyett kell enniük, így elengedhetetlen, hogy egy kis súlyfelesleget szedjenek fel magukra. A kutyák is észlelik ezt, sőt, az is feltűnik nekik, hogy a nő sokkal lassabban, megfontoltabban mozog a szokásosnál. Bizony, semmi sem marad előttük titokban!

3. Megérzi a hangulatingadozásokat

Mindenki, akinek van kutyája, tudja, hogy a négylábúak kiválóan érzékelik, milyen hangulata van a gazdájuknak. Érzékelik és alkalmazkodnak hozzá. A terhesség egyik kellemetlen velejárója az érzelmi hullámzás, amit az eb bármilyen férfinál jobban tud kezelni. Ha látja, hogy a gazdi egy kicsit érzékenyebb a szokásosnál, akkor próbál úgy viselkedni, hogy segítse őt.

Fotók: iheartdogs.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!