A mikrózott rizs fogyasztása ételmérgezést okozhat a Bacillus cereus nevű, rendkívül ellenálló baktérium miatt. Magas hőmérsékleten ugyan a baktériumok elpusztulnak, de olyan mérgező spórák termelődhetnek, amelyek meglepően hőállóak. Amint a rizs kikerül a mikrohullámú sütőből és szobahőmérsékleten marad, a benne lévő spórák elszaporodhatnak és ételmérgezést okozhatnak.
3/5
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
A mikrózott rizs fogyasztása ételmérgezést okozhat a Bacillus cereus nevű, rendkívül ellenálló baktérium miatt. Magas hőmérsékleten ugyan a baktériumok elpusztulnak, de olyan mérgező spórák termelődhetnek, amelyek meglepően hőállóak. Amint a rizs kikerül a mikrohullámú sütőből és szobahőmérsékleten marad, a benne lévő spórák elszaporodhatnak és ételmérgezést okozhatnak.