Ételek és italok, amik egészségesebbek, ha együtt fogyasztod őket

Meglepő párosítások vannak a listán.

Együtt erősebbek

Aki egészséges, alakkímélő étrendet szeretne kialakítani, annak tisztában kell lennie a következővel: vannak finomságok, amelyek jótékony hatása erősebb akkor, ha együtt fogyasztjuk el őket. Mutatjuk, melyek a Jolly Joker párosítások!

Zöld tea és kivi

Azt sokan tudják, hogy a zöld teában lévő katekinek elégetik a zsírt, majd energiát nyernek belőle, ám azzal kevesebben vannak tisztában, hogy a katekin a C-vitaminnal együtt képes igazán jó munkát végezni. Ha tehát legközelebb elkortyolsz egy pohár zöld teát, egyél meg utána néhány szem kivit - ami remek C-vitamin forrás -, így duplájára gyorsíthatod az emésztésed.

Túró és áfonya

Szakértők szerint a túró és az áfonya együtt kifejezetten egészséges és hatásos fogyókúrás csemege. A kék színű gyümölcs tele van rostokkal, míg a túró proteinben gazdag, vagyis, amíg az egyik pörgeti az anyagcserét, addig a másik hosszú órákra eltelít.

Szeder és tofu

Amellett, hogy a tofu tele van proteinnel, D-vitaminban is gazdag, utóbbi vitaminnak a felszívódása azonban csak akkor hatékony, ha mellette elegendő mennyiségű kalcium is kerül a szervezetbe. Ezt biztosítja a szeder, ami bővelkedik az említett ásványi anyagban.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!