Soha ne melegíts ételt műanyag edényben - egyenesen rémisztő, ami most kiderült ezekről a konyhai eszközökről

Sajnos egyre több mikroműanyag kerül az emberi szervezetbe. Egy 6 évvel ezelőtt készült tanulmány szerint hetente nagyjából 5 gramm mikroműanyagot fogyasztunk, és a parányi részecskék egyáltalán nem kímélik az egészségünket.
Egy szokás, melyről sokan talán nem is tudják, mennyire ártalmas
A mikroműanyagok számunkra láthatatlanok - átmérőjük 10 nanométertől 5 milliméterig terjed -, a méretük azonban ne tévesszen meg senkit: hihetetlenül nagy egészégügyi problémákat is képesek okozni, ráadásul úgy, hogy észre sem vesszük a kóros folyamatok kezdetét.
Bizonyára te is sokszor hallottál már arról, hogy az étel műanyag edényben való melegítése mennyi veszélyt hordoz magában. Sajnos ilyenkor mikroműanyagok milliói szabadulnak fel minden egyes négyzetcentiméteren, ami jelentős mértékben károsíthatja az emberi egészséget. A helyzet ráadásul akkor sem javul számottevően, ha ezeket az edényeket forrásban lévő vízbe helyezed.
Egy kínai kutatás most azt próbálta meg felmérni, hogy milyen egészségügyi problémákkal nézhetnek szembe azok, akik rendszeresen melegítenek ételt műanyag edényekben. A szakemberek 3179 embert vontak be kísérletükbe, és meghökkentő összefüggésekre bukkantak. Arra jöttek rá, hogy azoknál, akik gyakran használtak ilyen eszközöket az ételeik melegítésére, 13 százalékkal emelkedett egy rettegett betegség kialakulásának kockázata. Az összefüggés akkor is erős maradt, amikor a kutatók más életmódbeli és egészségügyi tényezőket is figyelembe vettek.
De vajon milyen betegségről is van szó? Kattints a következő oldalra, elmondjuk!




























