Meglepő, mit fed fel viselőjéről az Eszter név

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben az Eszter nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Eszter – 2e;1sz;1t;1r

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

Héber, vagy perzsa eredetű név, jelentése mirtusz, csillag.

Az „E” a magyar nyelv leggyakoribb betűje. A betűszimbolikai értelmezésben a szívet, a szeretetet, írójának érzelmeit jelképezi az írásban. Az Esztereknek ebből a betűből kettő is jutott, tehát az érzelmek rendkívül fontos szerepet játszanak életükben. Azt, hogy mennyire tudják ezeket az érzelmeket felszínre hozni, kimutatni, vagy éppen eltitkolni, az egyénenként változó, sok mindentől függhet.

Az „sz” munkatársi kapcsolatot jelképező betűnk. Aki minden esetben, vagy majdnem minden esetben összeköti az „s” és „z” betűrészeket, ők szívesen dolgoznak másokkal együtt, kedvelik a team-munkát, és a sportolás terén is inkább a csapatsportok felé húzza őket a szívük.

A „t” a vezetés, a döntéshozatal, az irányítás betűje. Megmutatja, hogy tulajdonosa csak vágyik az irányításra, vagy valóban képes is rá. Többnyire a betű „kisbetűs” változatát vizsgáljuk, mégpedig az áthúzás magassága, valamint a hossza jelzi a tulajdonságok meglétét, vagy hiányát. Aki röviden, de határozottan húzza át ezt a betűjét, arra jellemző a rövid, de határozott döntéshozatal.

Az „r” a karrier jelképe. Tulajdonosai nem ülnek tétlenül, céljaikat, álmaikat szeretik megvalósítani, egzisztenciát, karriert teremtenek. Az „r” nagysága sok mindent elárul írójának karrierjéről. Amennyiben rendszeresen alacsonyabb, mint a környezetében lévő többi középzónás betű, akkor tulajdonosa úgy érzi, hogy valaki, vagy valami gátolja, elnyomja őt karriervágyai megvalósításában. Aki nem tudta még megvalósítani álmait, annak „r” betűi helyett gyakran hiányjel-szerű betűket találunk. Olykor előfordul, hogy szám-szimbólumok jelennek meg egyes betűk helyén. A 3-as szám -90 fokkal elfordítva- gyakori „r” helyettesítő. Ez az un. madár-jel azt mutatja, hogy tulajdonosa szárnyalni szeretne a karrier területén. Jóval ritkábban találkozhatunk sovány, keskeny 5-ös számra emlékeztető „r” betűkkel is. Ez már ezoterikus beállítódásra, esetleg spirituális képességek meglétére is utalhat, természetesen egyéb jelzésekkel együtt.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!