10 alkalom, amikor Erzsébet királynő megszegte a királyi protokollt

Nem titok, hogy az angol királyi családnak végtelen hosszú listája van a szigorú protokollokról, amelyeket a család tagjainak kötelességük betartani, ám a szemfüles újságírók többször lebuktatták már magát a királynőt is, hogy megszegi ezeket a szabályokat. Összeszedtünk ezek közül néhányat, ami sok esetben talán vérlázítónak is mondható. Íme a lista!

Megszegett szabályok

1. Nyilvános sminkelés

A királyi család tagjai nem javíthatják ki a sminkjüket nyilvánosan, ám ez a szabály Erzsébet királynőt egyáltalán nem zavarta, amikor a Windsor Horse Show-n 1985-ben a kamerák kereszttüzében rúzsozta ki magát.

2. Virág a rajongóktól

Udvarias gesztusnak tűnhet, ám a királynő nem kaphat virágot ajándékba a rajongóitól. 2019-ben viszont egy blogger kislány is részt vett a királynő egyik kerti partiján, ahol elfogadta az ajándékot.

3. Autogram

Malajziában tett látogatása során II. Erzsébet királynő megsértette a protokollt, amikor aláírta egy fiatal Manchester United-rajongó labdáját. Biztonsági okokból és az aláírásuk hamisításának elkerülése végett az egész királyi család le van tiltva az autogramok osztásáról.

4. Belépett a katonaságba

II. Erzsébet királynő az első nő a királyi családból, aki megszegte ezt a szabályt. 1945-ben alispánként csatlakozott a rendvédelmi szervezethet.

5. Meghan is velük karácsonyozott

2017-ben Meghan Markle még csak Harry herceg menyasszonya volt, amikor meghívták a közös családi karácsonyozásra, ám erre csak abban az esetben kerülhetett volna sor, ha már hozzáment Harryhez.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

  • 1
  • 2