Erotika és bűn a Trafó színpadán- Te se hagyd ki!

Egy tökéletesen erényes világban azt tanácsolnám, hogy kövesd az erényt, mert azért járna jutalom, az vezetne a boldogsághoz. Egy velejéig romlott világban azonban csakis a bűnt javasolhatom (x).

A szerzőről

Sade elhallgatott szerző. Üldözték, elzárták, betiltották. Kétszáz évig a perverzióval és az őrülettel azonosították. Egy betegségtől mindenképp szenvedett: grafomán volt. Megállíthatatlanul írt a birtokán, különböző börtönökben, majd elmegyógyintézetekben. Utoljára éppen a Nouvelle Justine miatt tartoztatták le.

Miért olyan csábító a bűn?

Sade márki Justine című kalandregénye zavarba ejtő kérdések elé állít minket. Két nővér gyerekként elszakad egymástól, az egyik az erény útjára lép, a másik megmerítkezik a bűnben. Az egyik megnyomorított senkiként végzi, a másik Európa legbefolyásosabb asszonya lesz. Mi a túlélés záloga? Mit ér az elv? És mit ér a siker? Miért olyan csábító a bűn?

A márki erotikus, kicsavart világa popzenei klasszikusok, groteszk látványelemek és letisztult képek között elevenedik meg Kálmán Eszter rendezésében.
Senki nem akar vesztes lenni – de mibe kerül a győzelem?

Bővebb információért kattints a Trafó oldalára, vagy az előadás facebook oldalára!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!