Lifestyle

Csalásra figyelmeztet a rendőrség: ha ilyen e-mailt kapsz, ne hagyd magad rászedni!

Fals e-mailek terjednek az interneten, a csalók ráadásul feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg bennük. Mutatjuk, hogyan tudod kiszűrni a szóban forgó elektronikus leveleket.

Mindig ellenőrizd a feladót, ha e-mailt kapsz!

Csalásra figyelmeztet a rendőrség: az utóbbi időben számosan küldözgetnek gyanús leveleket az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg - írja közleményében a police.hu.

Ha te is kaptál a rendőrség nevében gyanús leveleket, akkor hagyd figyelmen kívül, és erre figyelmeztesd a hozzátartozóidat is, mivel egyértelmű átverésről van szó!

Az árulkodó jelek az alábbiak:

  • Országos Rendőrség nem létezik, Országos Rendőr-főkapitányság a helyes megnevezés
  • amennyiben a rendőrség e-mailben kommunikál, azt nem gmail levelezőrendszeren keresztül teszi
  • a nyelvtanilag helytelen megfogalmazás ugyancsak csalókra utalhat
  • az Országos Rendőr-főkapitányság sem az Interpol, sem az Országos Bírósági Hivatal nevében nem kommunikál

Amennyiben e-mailt kapsz, mindig ellenőrizd a feladót, s kiemelten figyelj a nyelvtanilag helytelen, magyartalan megfogalmazásra! Sose kattints megszokásból, mindig légy körültekintő! Amennyiben a kapott levelet gyanúsnak ítéled, a kért adatszolgálatatást semmilyen formában ne teljesítsd!

Légy éber, és ne dőlj be a csalóknak - kéri a police.hu.

Fotó: 123rf

A nagyszabású akció során a rendőrök összesen 187 embert igazoltattak és 87 járművet ellenőriztek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.