Eddig ez a film a Cannes-i közönség kedvence: 12 perces álló ováció követte a vetítést

Az Elvis Presley életét bemutató dráma szerdán debütált a cannes-i filmfesztiválon. A vörös szőnyegen Priscilla Presley is csatlakozott a stábhoz.

„Bravo” – kiáltották a nézők az Elvist látva

A cannes-i filmfesztivál közönsége 12 perces álló ovációval fogadta Baz Luhrmann rendező Elvis című filmjét, annak szerda esti vetítése után. Az idén eddig ezt az alkotást fogadta a leghosszabb tapsvihar a fesztiválon. A címszereplő Királyt megformáló Austin Butler könnyes szemmel fogadta az ujjongást, oldalán az ugyancsak eléggé meghatódott Priscilla Presley-vel, aki azért utazott dél-Franciaországba, hogy áldását adja a néhai férjéről készült filmre.

A Variety beszámolója szerint nemcsak a stáblista alatt, de már a film közben is spontán tapsolni kezdtek a mozinézők, mikor Butler a vásznon előadta Elvis egy-egy ikonikus dalát, a Jailhouse Rockot, a Blue Suede Shoes-t és a Suspicious Minds-t. A Little Richardot játszó Alton Mason is kivívta a közönség rajongását, a Tutti Frutti című szám előadásáért ő is kiérdemelte a film közben kirobbanó tapsorkánt.

Az Elvis az idei filmfesztivál egyik legjobban várt alkotása volt, melyben Butler mellett olyan nagyágyúk is megjelennek, mint például Tom Hanks, aki Elvis menedzserét alakítja. Priscilla Presley-t Olivia DeJonge formálja meg, de szerepel még a filmben Kodi SMit-McPhee, Yola Quartey és Kevin Harrison is. A premier vörös szőnyege sztárokkal volt teletűzdelve: nemcsak a vásznon feltűnő szupersztárok tették tiszteletüket, megjelent Sharon Stone, Shakira, Kylie Minogue, Diplo és a tavalyi Eurovízió-nyertes olasz Maneskin zenekar tagjai is, akik hozzájárultak a film zenéjéhez egy dalukkal. A bemutató után sem unatkoztak a vendégek, egy meglepetéskoncert fogadta őket a tengerparton, amelyen DJ Diplo és a Maneskin is felléptek, a táncparketten pedig Austin Butler ropta barátnőjével, Kaia Gerber modellel.

Priscilla Presley mellett Elvis Presley lánya, Lisa Marie Presley-nek is tetszett az apjáról készült film és Butler alakítása. „Austin csodálatos módon közvetítette és testesítette meg édesapám szívét és lelkét. Szerény véleményem szerint az előadása példa nélküli, pontos és tiszteletteljes. Ha ezért az alakításáért nem kap Oscar-díjat, akkor én megeszem a kalapom” – fogalmazott korábban.

Az Elvis, ami a tervek szerint júniusban debütál világszerte a mozikban, egyike volt annak a két hollywoodi szuperprodukciónak, amelyeknek idén Cannes-ban volt a világpremierjük. A másik a Tom Cruise nevével fémjelzett Top Gun: Maverick volt.

Szabó Simon és Daoud Dániel filmterve, a Marad az űr nyerte el a legjobb kelet-közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat, amelyet a 75. cannes-i fesztiválon adtak át.

Leadfotó: Samir Hussein/WireImage

Oldalak