Nem próbáltad még a szantálfa illóolaját? Íme 4 ok, hogy megismerkedj vele

A csodálatos szantálfa illóolaja egy igazi ősi csodaszer, amely igen előkelő helyet foglal el a természetes gyógymódok között.

Vissza a gyökerekhez

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy - amennyire lehetséges - a természetes gyógymódok felé fordulnak, ennek a szemléletnek pedig szerves részét képezik az illóolajok.

Az illóolajok használata nem új keletű a népi gyógyászatban, illetve a szépségápolásban, sokan nincsenek azonban tisztában azzal, hogy használatukkal mindenképp óvatosnak kell lenni. Mivel az illóolajok rendkívül tömény kivonatoknak számítanak, nagyon nem mindegy, hogy milyen panaszra, kinek, mennyi és milyen minőségű illóolajat használunk - gyerekek esetében különösen fontos az óvatosság.

Az illóolajok előkelő helyet foglalnak el a természetes gyógymódok között, de nem árt óvatosnak lenni velük

Ha azonban megfelelő szakértelemmel használjuk őket, számos enyhébb betegséget, bőrgyógyászati panaszt, lelki állapotot kezelhetünk velük.

A levendulát, a teafát, esetleg a citromot viszonylag sokan ismerik és használják illóolaj formájában, ennek ellenére számos illóolaj létezik még, amelyet érdemes beépítenünk a mindennapjainkba. Ilyen például a szantálfa.

Kíváncsi vagy, mire jó a szantálfa illóolaja? Lapozz!

Fotó: gettyimages.com

Oldalak

  • 1
  • 2