3 ok, amiért vágjunk bele a Nordic walkingba - Bárkinek, bármilyen életszakaszban tökéletes mozgásforma

A Nordic walking mindenki számára tökéletes mozgásforma lehet - a tempós gyalogláson alapuló sport kortól és edzettségi szinttől függetlenül végezhető.

A legtermészetesebb mozgásforma

Laikusként sokan megmosolyogjuk azokat, akik két bottal a kezükben, komoly sportruházatban, elszántan gyalogolnak az erdőben, az utcán vagy éppen a sportpályán. Ne gondoljuk azonban egy percig se azt, hogy ezek az emberek megjátsszák magukat vagy csak úgy tesznek, mint sportolnának.

A Nordic walking egy komoly, intenzív sport, nagy előnye, hogy ennek ellenére nagyon kíméletes is, ezért szinte mindenki számára ajánlott - kortól és edzettségi szinttől függetlenül.

A Nordic walking az egyik legtermészetesebb mozgásforma - amellett, hogy alapja a tempós gyaloglás, szabadtéren, friss levegőn zajlik. Amellett, hogy a szabad levegőn való mozgás kiválóan erősíti az immunrendszert, lehetőséget ad arra, hogy szebbnél szebb tájakat láthassunk.

Nordic walking során csodálatos tájakra juthatunk el

A sportág története az 1970-es években indult Finnországban, amikor profi síelők úgy döntöttek, hogy a nyári időszakban is szeretnék folytatni edzéseiket - így jött létre a síelés mozgását is imitáló Nordic walking.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2