Elhatároztad, hogy kiiktatod a cukrot az étrendedből? Így csináld, hogy valóban legyen értelme

A cukormentes étrend az egyik legjobb dolog, amit tehetsz az egészségedért, vannak azonban buktatói. Segítünk, hogy valóban át tudd alakítani táplálkozásodat.

Valódi függőség

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy megpróbálják kiiktatni a cukrot, illetve a finomított szénhidrátokat az étrendjükből. Ez minden bizonnyal az egyik legjobb dolog, amit az ember a saját egészségéért - és persze vonalaiért - tehet, sajnos azonban a folyamatban sokan elvéreznek és idő előtt feladják.

Utóbbi nem véletlen, hiszen a cukor - a cigarettához vagy az alkoholhoz hasonlóan - valódi függőséget okoz az emberi szervezetben azáltal, hogy elősegíti a dopamin termelődését, ezzel is növelve az elégedettség és a boldogság érzetét. Az ember akarva akaratlanul is újra és újra át akarja érezni ezt a fajta boldogságot és ki is alakult a cukorfogyasztás ördögi köre.

A cukor, illetve a finomított szénhidrátok valódi függőséget okoznak

Ennek ellenére a cukorról "lejönni" egyáltalán nem lehetetlen - ha elég tudatosak és kitartóak vagyunk, sokat tehetünk azért, hogy idősebb éveinket is egészségesen és csinosan tölthessük.

Amennyiben elhatároztad, hogy te is rálépsz a cukormentes élet útjára, van pár dolog, amire érdemes odafigyelned.

Tippjeinkért lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2