Ne aggódj a szavatosság miatt - Élelmiszerek, amelyek soha nem romlanak meg

Bár napi szinten ellenőrizzük az otthonunkban található élelmiszerek szavatosságát, sokan nem vagyunk tisztában azzal, hogy bizony vannak alapanyagok, amelyek egyszerűen nem tudnak megromlani. Mutatjuk, mely esetekben nem kell aggódni a lejárati idő miatt.

Nincs ok az aggodalomra

Ahogyan arról korábban a Femcafe is beszámolt, vannak olyan élelmiszerek, amelyeket semmi esetre sem szabad elfogyasztani a lejárati időt követően, mivel az étel esetleges romlása komoly egészségügyi kockázatot hordozhat.

Persze a frissáru esetében (hús, tejtermékek, tojás, zöldség, gyümölcs) a legtöbben folyamatosan nyomon követjük a termékek szavatossági idejét, vannak azonban élelmiszerek a kamránkban, amelyek ellenőrzéséről hajlamosak vagyunk elfeledkezni.

A jó hír, hogy vannak olyan alapélelmiszerek, amelyek egész egyszerűen nem tudnak lejárni - ha esetleg találunk a kamrában, szekrényben elfekvőben lévő maradékot ezek valamelyikéből, nem kell aggódnunk és főként nem kell az adott terméket a kukába dobnunk, mivel szinte korlátlanul felhasználható.

Kíváncsi vagy, mely élelmiszerek őrzik meg korlátlan ideig a szavatosságukat? Kattints galériánkra.

Gyakran nem gondolunk bele, pedig szinte magától értetődő - a só korlátlan ideig felhasználható, soha nem fog megromlani. Egyetlen hátránya, hogy az idő múlásával a sószemek kissé összetapadhatnak a keletkező nedvesség miatt. Ez azonban teljesen veszélytelen és könnyen kiküszöbölhető: ha néhány rizsszemet öntünk a sótartóba, a rizs fel fogja szívni a nedvességet és a só megőrzi eredeti állagát.
Kattints a további képekért!

Fotók: 123rf.com

Oldalak