Ezt a 3 élelmiszert soha ne edd meg a lejárati időt követően – Komoly baj lehet belőle

Az élelmiszereken feltüntetett lejárati időt legtöbbször nem szoktuk véresen komolyan venni, egy-két nappal, esetleg héttel (terméktípustól függően) a lejáratot követően még bőven elfogyasztjuk az adott ételt. Pedig vannak élelmiszerek, amelyeknél igenis komolyan kellene venni a szavatosságot.

Vörös húsok

Vannak – leginkább feldolgozott – élelmiszerek, amelyeknél a némileg rugalmasan lehet kezelni a lejárati, illetve szavatossági időt, 1-2 nap, esetleg hét (utóbbi tartós élelmiszerek esetében) még beleférhet.

A lejárt vörös hús komoly mérgezést okozhat

Nem ez a helyzet azonban a vörös húsok esetében. A szupermarketekben csomagolva vásárolt húsok esetében lehetőségünk van lefagyasztani az árut, azonban a hentesnél frissen vásárolt vörös húst érdemes 12 órán belül elfogyasztani. A romlásnak indult vörös hús fogyasztása komoly mérgezés, illetve bakteriális fertőzés okozója lehet, ugyanis a baktériumok jelentős része nem pusztul el hőkezelés hatására.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak