Lifestyle

Ebben a városban 20 guggolásért cserébe ingyen buszozhatsz

Kolozsváron egy különleges kezdeményezés keretében ötvözik az egészséges életmódot a tömegközlekedés népszerűsítésével.

Románia első intelligens sportbusz-állomása

2020. októberében indította el Kolozsváron Románia első intelligens sportbusz-állomását a Sportfesztivál csapata, a Városháza és a Kolozsvári Helyi Tanács támogatásával. Az úgynevezett „egészségjegyet” azok a kolozsváriak kaphatták meg, akik bevállalták a kihívást és 2 perc alatt guggoltak 20-at - írja a TheMayor.eu.

buszjegy, guggolás, kolozsvár, románia, sport

Az ingyenes jegy egy utazásra érvényes a város tömegközlekedési hálózatán. Általában 2,5 RON-ba (200 forintba) kerül egy ilyen jegy Kolozsváron. A beállított eszköz szoftvere méri a résztvevő által végzett guggolásokat és ha elérte a jelentkező a 20-at, a gép máris kiállítja a CTP Cluj Napoca hálózatában (városi körzetben) történő utazásra érvényes buszjegyet. A projekt az Európai Sporthét keretében valósul meg, 2020 óta minden évben. Céljuk, hogy ösztönözzék a nagyközönséget arra, hogy bevezessék a sportot a mindennapi rutinjukba. A Sportfesztivál csapata megerősítette, hogy 2022 augusztusában ismét kapható lesz az egészségjegy Kolozsváron. A korábbi évekhez hasonlóan 2023. február 1-ig lesz elérhető.

Szinte közhelynek számít, hogy akkor lehetünk sikeresek a magánéletben és a munkában egyaránt, ha a két terület egyensúlyban van egymással. Mindannyian tudjuk, mégsem olyan egyszerű megvalósítani. A húr általában sokáig feszül, már-már pattanásig, de előfordul, hogy a felismerés még ekkor sem érkezik meg, csak akkor, amikor már baj van. Fontos, hogy figyeljük a testünk jelzéseit is, egyes tünetek ugyanis egyértelműen azt jelzik, hogy elértük a saját határainkat.

Leadfotó: 123rf.com, Fotó: Facebook/SportsFestival

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bak olyan információkhoz jut, amiket pénzre válthat. Napi horoszkóp!
Sztárok
Annak idején, amikor a pár szerelme még csak kibontakozóban volt egyetemi éveik alatt, bizony más nők is szemet vetettek a trónörökösre, és megpróbálták elcsábítani Vilmost - nos, Katalin ezt már...