Lifestyle

Hihetetlen, mit tiltanak Dél-Koreában: senki sem csinálhatja ezt az átlagos dolgot, különben súlyos büntetés vár rá

A furcsa szabályok és rendelkezések bizony nemcsak Észak-Koreában, de délen is jelen vannak.

Mindennapos dolog, Dél-Koreában mégis tilos

A tetoválásoknak különös története van: az első tetkót a tudósok szerint 5200 évvel ezelőtt készítették, és Ötzi, a jégember viselte, akinek múmiájára az 1990-es években bukkantak az Alpokban – a férfi bőre párhuzamos és keresztre emlékeztető mintákkal volt díszítve. Később aztán a történelemben felbukkantak a tetoválások az egyiptomiak testén is, a történészek pedig úgy vélik, hogy csak nőkön alkalmazták a kihegyezett bronzeszközökkel való díszítést – mára tetoválása gyakorlatilag már bárkinek lehet, az amerikaiak közel egyharmadának van is, ez a szám pedig egyre növekszik. A tetkókat az emberek többnyire azért varratják magukra, mert stílusukat, egyéniségüket próbálják kifejezni a különböző minták, ábrák és feliratok által. Dél-Koreában azonban ez a fajta önkifejezés szigorúan tilos, még törvénybe is foglalták a tetoválás illegális mivoltját – hogy miért? Nos, meglepő oka van az abszurd rendelkezésnek…

Mint azt tehát már említettük, Dél-Koreában illegális a tetoválás, habár a törvénykezés sem akadályozza meg a különböző tetoválószalonok jelenlétét az országban, persze mindez csak titokban lehetséges. Az efféle szalonok az országszerte üres irodaterületeken vannak eldugva úgy, hogy jelenlétüket nem jelzi cégtábla, bejelentkezni pedig csak ismerősök által lehet, de nagy segítség ebben a közösségi média is, ahol az emberek továbbadhatják egy-egy tetoválóművész elérhetőségét egymásnak.
Kattints a további képekért!

Csupán 3 percet vesz el a napodból, de ezzel a módszerrel még a kezelhetetlennek tűnő gyerekekkel is könnyebb lesz idővel bánni!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.