Lifestyle

Nagyon nem mindegy, hova teszed a csirkehúst a hűtőben: baj is lehet abból, ha rosszul tárolod

A csirkehús vásárlásakor, majd tárolásakor fontos, hogy körültekintően járjunk el, az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek ajánlásait pedig minden esetben érdemes megfogadni.

Nem játék!

Amikor hazatérünk bevásárlás után, a legtöbben a lehető legrövidebb időn belül el szeretnénk pakolni a friss élelmiszereket a hűtőbe. Ez általában azt jelenti, hogy a különböző ételeket oda tesszük, ahol éppen van szabad hely, bele sem gondolva abba, hogy talán nem megfelelő módon tesszük azt. Nem árt tudni, hogy bizonyos ételcsoportok esetében ez nem feltétlenül okozhat bajt, viszont a csirkehússal kapcsolatban már más a helyzet. A legtöbb élelmiszer okozta megbetegedésért a csirkehús a felelős, s noha ez a legnépszerűbb húsfajta, amelyből világszerte rengeteget fogyasztanak, a benne található kórokozók súlyos károkat tehetnek az egészségünkben – éppen ezért nagyon fontos, hogy jól az eszünkbe véssük a tárolási szabályokat. Részletek a galériában!

Az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek szerint van néhány szempont, amit feltétlenül figyelembe kell venni a húsokkal kapcsolatban, és az egyik ilyen a megfelelő tárolás.
Kattints a további képekért!

Ha te is nagy rajongója vagy a hamburgernek, a sült húsoknak vagy éppen a felvágottaknak, akkor jobb, ha tisztában vagy azzal, mire számíthatsz szervezetedet illetően, ha túl sok húst fogyasztasz a mindennapok során.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Blikk Rúzs

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.