Lifestyle

Ez a dolog mágnesként vonzza a csigákat a kertbe: ha nem szeretnéd, hogy megjelenjenek a kártevők, soha ne csináld ezt!

Az éticsigák és a meztelen csigák rengeteg kárt tudnak okozni a kertben, és van egy bizonyos dolog, amit ha rendszeresen csinálunk, csak még több fog megjelenni belőlük, éppen ezért érdemes változtatni ezen a kerti rutinon.

Ezt ne csináld soha!

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a veteményes- vagy épp virágoskertek sok odafigyelést és törődést igényelnek, főleg tavasszal, hiszen az egyes kártevők gyakorlatilag pillanatok alatt tönkretehetik a befektetett munkánkat, legyen szó levéltetvekről, vakondról vagy épp az éticsigáról és a meztelen csigákról. Persze vannak méregdrága növényvédő szerek, amelyekkel megóvhatjuk kertünket a nem kívánatos betolakodóktól, de léteznek más trükkök is, amelyekkel például távol tarthatjuk a csigákat a növényektől. Egy dolgot például tilos csinálni a kertkedvelőknek, az ugyanis mágnesként vonzza a meztelen csigákat - hogy miről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!

A meztelen csigák szeretik a puha, húsos leveleket és a palántákat megenni, megrágcsálni, ezáltal csúnya lyukakat hagynak a növényeken, de a zöldségeket és a gyümölcsöket is kedvelik, ezekben pedig szintén kárt tehetnek.
Kattints a további képekért!

Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!