Lifestyle

Meghálálja a tested, ha minden nap ilyen teát iszol: rengeteg problémára gyógyír, és még finom is

A csalán rendkívül sokoldalú növény, nem véletlen, hogy kiemelt a szerepe a természetgyógyászatban és a népi gyógyászatban, hiszen rengeteg panaszra lehet tökéletes orvosság.

Számos jótékony hatása van

A csalánról a legtöbbeknek a kellemetlen csípés jut eszébe, no meg az, hogy semmi esetre sem akarják elcsúfítani a kertjüket ezzel a növénnyel – pedig elképesztően hasznos és egészség, emellett sokoldalúan felhasználható. Rengeteg jótékony hatással bír, és ha nem is a kertből szedve, de mindenképp érdemes beszereznünk a belőle készült teákat, ugyanis képes a betegségek enyhítésére, gyógyítására, ráadásul az íze is nagyon finom. Galériánkban azt is eláruljuk, mi mindenre jó:

A csalántea fogyasztása ajánlott azoknak, akik magas vérnyomással küzdenek, ugyanis képes csökkenteni azt. Fertőzések és baktériumok ellen is hatékonyan bevethetjük, de jó megoldás a gyomorpanaszokra és a menstruációs görcsökre is.
Kattints a további képekért!

Igaz, hogy a világ legdrágább fűszernövénye, de jótékony hatásai miatt az emberiség évezredek óta ismeri és használja. Az egészségünk mellett a lelki egyensúlyunkat is rendbe tudja tenni, így érdemes közelebbről is megismerkednünk vele.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A balayage igen népszerű festési technika, azonban nemrégiben igen populáris lett a kistestvére, a foilayage.
Home&Design
Az év kültéri trendeket bemutató mottója bőségről árulkodik: még több könnyedség, még több szín és még több elegancia.
Lifestyle
A Mérleg fantasztikus lehetőségeket kap az élettől. Napi horoszkóp!