Így egyeztetheted össze női szerepeidet gyermeked születése után is

Anya, társ, szerető, munkavállaló, háziasszony. És mindenek felett NŐ. Gyorsan változó világunk kihívásai miatt a mai anyukáknak teljesen másképpen kell szervezniük saját maguk és családjuk életét, mint ahogyan azt az ő édesanyjuk vagy akár nagymamájuk tette. A mai modern anyáknak sokkal hamarabb kell megtanulniuk összeegyeztetni különböző szerepeiket, és sokkal több mindennel foglalkoznak egyszerre. Ez nem mindig megy zökkenőmentesen. A Richter tudatos családtervezés fontosságát hangsúlyozó Ragaszkodj hozzá! kampánya ebben is segítséget kínál a hölgyeknek. (x)

Nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen

Hadnagy Timi igazi modern anyaként zsonglőrködik idejével. Neveli kisfiát, üzletasszonyként egyengeti belsőépítészettel foglalkozó vállalkozását, vezeti az otthoni háztartást, miközben igyekszik nőként is helytállni, s a lehető legtöbb minőségi időt tölteni párjával - no és azt a bizonyos, szinte luxusnak számító én-időt is beszorítani valahova. Ezek összehangolása persze nem mindig egyszerű, akadnak nehezebb időszakok. Azonban pont ezekből a hullámvölgyekből lehet a legtöbbet tanulni! A továbbiakban Timi segítségével mutatjuk meg, mi mindenre lehet szüksége egy mai modern anyukának.

Belső harmónia, külső egység

Ha belül rendben vagy, az kihat a külvilágra is. Ezt vallja Hadnagy Timi is, aki már a családtervezés idején tapasztalta, mennyire fontos, hogy lelkileg rendben legyen az ember, ráhangolódjon arra, amit szeretne. „A párommal először még az esküvőnk előtt próbálkoztunk a babával, ám akkor nem sikerült. Lehet, azért, mert valahol be akartuk tartani a klasszikus sorrendet, azaz először házasság, majd gyermekvállalás. Az esküvő után azonban már teljesen át tudtam adni magam a gondolatnak, és a nászúton meg is fogant Miló. Úgy tűnik, valóban minden belül dől el” - avat be gondolataiba a tudatosság kapcsán Timi, akinek kedvese, amiből csak tudta, kivette részét már a terhesség kezdetétől fogva.

„Amint teherbe estem, a férjem alaposan beleásta magát a témába, hogy mit szabad, mit nem. Még egy táblázatot is készített, amit kiraktunk a hűtőre. Odafigyeltünk, hogy mit eszünk és hogy kellő időt töltsünk a friss levegőn. Kismamatornára is jártam, ami az anyaságra és a szülésre való testi-lelki felkészülést segítette elő” - tette hozzá a fiatal lakberendező, aki mindig is korán szeretett volna édesanyává válni.

Ragaszkodj hozzá!

A tartós párkapcsolatok értékeit hangsúlyozó és a tudatos családtervezést támogató Ragaszkodj hozzá! program web- és közösségi oldalán számos további hasznos tipp, informatív tartalom és érdekes cikk nyújt iránymutatást ahhoz, hogy miképpen alakítható ki és tartható fenn a hétköznapokban is a harmonikus párkapcsolat és családi élet.

Egyedi családi ritmus

Hajlamosak vagyunk magunkat, családunkat másokhoz hasonlítani. Ez azonban nem vezet sok jóra, hiszen ahogyan minden ember egyedi, úgy nincs két egyforma család sem. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy ha nem megy minden játszi könnyedséggel, az is teljesen rendjén való. Minden családnak rá kell találnia egyedi ritmusára! „Mindketten vállalkozók vagyunk, így szerencsére rugalmasabb az időbeosztásunk. De ez azt is jelenti, hogy nincs két egyforma napunk, tehát jobban oda kell figyelnünk a feladatszervezésre. Természetesen az volna az ideális, ha minden vasárnap le tudnánk ülni átbeszélni a hetet, ha több időnk volna tervezni, azonban erre általában nincs lehetőség. De szerencsére eddig jól vettünk minden akadályt” - mesélte nevetve Timi, aki szerint pont az a szép, hogy mindenki más, így minden családnál ki tud alakulni egy sajátos rendszer, amelyben jól működhetnek.

„A feladatok megosztása nálunk teljesen organikusan alakul. A férjem már Miló egészen kicsi korától kezdve aktívan részt vesz a nevelésében. Hiszen úgy alakult, hogy két héttel a szülés után már dolgoznom kellett. A mostani New York-i utazásom pedig éppen a bölcsis beszoktatás idejére esett, így annak oroszlánrészét ő vállalta. Mindezek miatt ki kell, hogy emeljem az átlagapukák sorából” - mondta az elfoglalt anyuka, aki méltán lehet büszke párjára.

Timi szerint a családi kötelékek a legerősebbek a világon, éppen ezért rendkívül fontosak, semmi nem pótolja azokat. Emiatt különös figyelemmel kell óvnunk családunk egységét, törekednünk az egyensúlyra. Ha a szülők, az édesanya és az édesapa is rendben vannak belül, akkor lehetnek egységben, s működhet igazán jól a család.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!