Csak velük ne kelljen együtt utazni – 3 durva repülős sztori stewardessektől

Bár sokan irigyeljük őket, a légiutas kísérők élete sem fenékig tejfel. Most ők mesélik el legkellemetlenebb munkahelyi élményeiket.

A levegőben sincs kolbászból a kerítés

A járványhelyzet alakulása mostanra lehetővé tette, hogy ismét elkezdjünk utazni, a repülőtereken is elkezdett beindulni az élet. Ezzel arányosan az elviselhetetlen utasok száma is ismét növekedésnek indult. Bár legtöbbször csodálattal (a férfiak leginkább nyálcsorgatva) figyeljük a stewardesseket, munkahelyi stresszben náluk sincs hiány.

Amellett, hogy a rendszeres repülés megviselheti a szervezetet (levegő minősége a repülőgépen, időeltolódások...) és a repüléssel járó biztonsági kockázatokkal is számolni kell, mindig akad egy-egy kellemetlenkedő utas, aki pokollá teszi az utazást. Légiutas kísérők mesélnek nekünk legdurvább élményeikről.

A bunkó

Azt gondolnánk, ilyen történet csak olcsó paródiákban fordulhat elő. A légiutas kísérő elmondása szerint egyik útja során egy utas rosszul lett. A gépen nagy volt a felfordulás, az utas az életéért küzdve feküdt a földön. Szerencsére a gépen egy orvos is utazott, aki azonnal utastársa segítségére sietett.

A stewardess a defibrillátorért rohangált a gépen, ekkor az egyik utas megállította. „Kaphatnék egy zéró kólát?” – tette fel az abban a pillanatban nem éppen releváns kérdést. A kellemetlen hölgyet hamar helyretette a többi utas.

Fotó: 123rf.com

Oldalak