Lifestyle

Trash-art kiállítás Budapest szívében: hulladékokból készült óriási montázzsal borítottak be egy egész épületet

Különleges művészeti installációval találkozhatnak a Király utcába látogatók. A Converse All Stars csapatának három fiatal művésze, Pólus Fanni tetoválóművész, Poprádi Flóra divattervező-vizuális művész és Matthias Ulz fotós-operatőr nem kis feladatot vállalt magára: monumentális montázzsal borítottak be egy teljes épületet.

"Falakat terítettek be pozitív gondolatokkal, őszinteséggel"

Feltörekvő fiatal tehetségek 10 napig összezárva, a Király utca 11. szám alatt található, elhagyatott épület udvarán készítettek használt molinókból, épülethálókból, valamint a bulinegyedben eldobált kupakokból és üres üvegekből egyedi montázsokat. A régi falrészeket beborító alkotások a Gozsdu udvar szomszédságát színesítik egy ingyenesen látogatható kiállítás keretében.

Az alkotás nem jöhetett volna létre Sinkovics Ede képzőművész nélkül: a nemzetközileg elismert trash-art művész segítette a Converse All Starok munkáját, és ő maga is részt vett az alkotási folyamatokban.

„Mindig jó, ha van néhány lelkes fiatal, aki nem fél az új kihívástól. Vállalja, hogy értéket tud teremteni és a munkáján keresztül kapcsolódni tud más alkotókkal. A Converse Create Next művészei falakat terítettek be nagyszerű, pozitív gondolatokkal, őszinteséggel. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ismét egy upcycling, fenntartható műhelyben vezethettem tehetséges fiatalokat” ‒ mondta Sinkovics Ede.

Az évek óta lakatlan ház, amelyet a kiállítás helyszínéül választottak, közvetlenül a bulinegyed szívében található. A romos épület udvarán bújik meg a kerület művelődési központja, így a fiatal művészekből álló csapat úgy érezte, ez lesz a megfelelő helyszín lesz egy kulturális Oázis létrehozására. A K11 központ udvara és az épület üres utcafronti kirakatai tökéletes helyszínt biztosítottak ahhoz, hogy a fiatal alkotók megmutassák, a régi, elhasznált dolgokból is lehet értéket teremteni.

Fotó: Matthias Ulz

Lapozz, a cikk rögtön folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.