Sejtelmes táncával megbabonázta a férfiakat - Liszt Ferencet is elcsábította a korabeli botrányhősnő

A botrányairól és hazugságairól ismert Lola Montez számos híres férfi szeretője volt. A magát táncosnőnek valló csábító Liszt Ferencet is magába bolondította.

Szervezett házasság elől menekült

A később Lola Montez-ként elhíresült Elizabeth Rosanna Gilbert 1821-ben született Írországban. Elizabeth előszeretettel dicsekedett spanyol gyökereivel, pedig egyetlen spanyolországi felmenője sem volt. Katonatiszt édesapját indiai kiküldetésük során korán elvesztette, de édesanyja nem bánkódott sokáig, rövid időn belül újraházasodott.

Ahogyan az a Múlt-kor történelmi portálon is olvasható, Elizabeth-et anyja és mostahaapja Angliába küldték tanulni - erre az időszakra köthető a fiatal lány első öntudatra ébredése, aki korán megérezte, más, mint a többiek. Szépsége semmihez sem volt fogható - tökéletes vonásai, sudár alakja és a férfiakat mágnesként vonzó csábereje már egészen korán megmutatkozott.

14 évesen egy megrendezett házasság elől szökött meg egy Thomas James nevű hadnaggyal, akivel rövid ideig tartó, pusztító erejű házasság után elváltak útjaik.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak