A budapestiek már régóta követelik, hogy legyen zebra ezen a helyen, most meg is csinálják

Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.

Forgalmirend-változás is lesz a munkálatok miatt

A zebrák, vagyis a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, a közúti közlekedésben kiemelt fontosságúak, bár gyakran még mindig nem vesszük őket elég komolyan.

Összesen csaknem 4500 embert ütöttek el zebrán 2018 eleje és 2023 első negyedévének a vége között, ami elég ijesztő adat. Kevésbé a gyalogosok, inkább a figyelmetlen sofőrök okolhatóak ezekért.

A KRESZ szerint a járművezetőknek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni. Természetesen a gyalogost is terheli némi felelősség. Ha érzékeljük, hogy a közeledő autó nem lassít, inkább ne lépjünk le a zebrára, és az út közepén figyeljük a másik oldalt is, mielőtt továbbhaladunk.

Most olyan helyre kerül zebra Budapesten, ahová már régóta akartak egyet tenni az ott élők. A galériánkban megmutatjuk azt is, milyen Forgalmirend-változásra kell számítani!

A BKK kiemelte, hogy a főváros ezzel a zebrával egy régi, több mint 60 éves adósságát törleszti.
Kattints a további képekért!

A gyalog közlekedésnek is megvannak a szabályai.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A kelet-oroszországi Jakutföld lakói találtak rá anno a fagyott 44 ezer éves farkasra. Az állatot így kiváló állapotban vizsgálhatták meg a kutatók.
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...