A jövő héten zárja szokatlan szezonját a Budapest Park, jövőre pedig jubileumot ünnepel

A járvány sújtotta idei szezont rengeteg újratervezés jellemezte. A Budapest Park azonban semmiképp sem szerette volna élőzene nélkül hagyni látogatóit, ezért igyekeztek a helyzetből a maximumot kihozni, ezt pedig remekül prezentálja az utolsó másfél hét színes programkavalkádja is.

Váratlan nehézségek

Rengeteg váratlan, a normális működéstől teljesen eltérő helyzethez kellett idén alkalmazkodnia a Budapest Parknak. Kinyitottak teraszként (ParkKert), a lehetőségekhez alkalmazkodva kisszínpadukat tovább bővítették, hogy nagyobb technikai igényű zenekaroknak is lehetőséget tudjanak biztosítani, így exkluzív klubkoncertet adott például a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Margaret Island, a 30Y, Caramel, a Bohemian Betyars vagy éppen az Irie Maffia. Az utolsó hetekre is jutott izgalom, hiszen a szeptember 21-től érvényben lévő rendelet értelmében 23 óráig lehetnek csak nyitva. De ez sem állíthatta meg őket abban, hogy a kapuzárásig igazi koncert-dömpinggel készüljenek!

Élőzenei élmények kavalkádja

Október 4-ig ugyanis még szinte minden napra akad egy kis élőzenei élmény, a paletta legszélesebb skálájáról válogatva - szeptember 25-én az Esti Kornél egy kis melankóliával, 27-én a Punnany Massif egy tőlük szokatlanul közvetlen házibuli-hangulattal, 29-én a Pál Utcai Fiúk legendás alter-slágerekkel, 30-án a Péterfy Bori & Love Band új számokkal, október 1-jén Lovasi András és zenésztársai Lovasi, Kispál és a Borz, és Kiscsillag dalokkal várják a közönséget, a szezont pedig igazi zúzással, a hazai rock örök zászlóshajójának számító Tankcsapda tripla-koncertjével zárják. A visszaszámlálás tehát elkezdődött: mindössze 10 napunk maradt, hogy a szabad ég alatt olyan zenekarokat lássunk testközelből, akik egyébként az ország legnagyobb színpadait szokták megtölteni.

Egy keserédes szezon

A zenei programok mellett idén is teret engedtek más művészeti ágaknak is, így például először köszönhették a fedélzeten a Mai Manó Házat, de a CAPA Központ is visszatért egy kiállítással, amihez két program is kapcsolódott Adorjáni Bálint színész és Szőke Barna, a The Qualitons gitárosának prezentálásában. A Margó Irodalmi Fesztivál is különlegességekkel készül(t): Valuska László és Ott Anna a Margó olvasásnépszerűsítő sorozatában a koncertek előtt beszélgetett a Margaret Islanddel, a Carson Comával, 25-én az Esti Kornéllal, 30-án pedig Péterfy Borival zárják a sort. Nemrégiben pedig Simon Márton a Dalok a magasföldszintről című verseskötetéből olvasott fel, miközben Táborszky Bence trombitán kísérte. A kilencedik szezon igencsak keserédesnek bizonyult, de a Park stáb kreativitásának, kitartásának és innovatív hozzáállásának köszönhetően a maximumot hozták ki az évből, miközben gőzerővel dolgoztak már a jövő évi, jubileumi, tizedik évadon, amelyben már most olyan világsztárok várhatóak, mint a Gogol Bordello, a Deftones, LP, a Nick Mason's Saucerful Of Secrets, a 5 Seconds of Summer, a Billy Talent, a Morcheeba, Tash Sultana, a Black Veil Brides vagy a Pixies.

Fotó: Rosta Márk

Szeptember 21-től mindenki számára elérhetővé váltak a Raktárkoncert-sorozat első felvételei, már 16 koncert közül választhatunk ingyenesen a mindiGO TV alkalmazásban.

Leadfotó: Sinco

Oldalak