A budapesti éttermek fele eltűnhet a járvány után
Különösen nehéz helyzetbe kerülhetnek a fővárosi éttermek a Covid-korszak után.
Bizonytalan jövő
Bíró Lajos, a Bock Bisztró, a Buja disznók és a Vendéglő a Kisbíróhoz alapító szakácsa a hazai éttermek jövőjéről nyilatkozott az Indexnek. Bíró úgy látja, a koronavírus-járványt követően sötét esztendők köszönthetnek a magyar vendéglátósokra, kiváltképp azokra, akik a fővárosban üzemeltetnek éttermet. „Biztosan lesznek majd, akik lefelé viszik az árakat, de ez a világ legbutább dolga. Meg már nem is nagyon lehet olcsósítani” - mondta Bíró, aki szerint a következő egy-két évben a turisták nem fogják elözönleni Budapestet, ami érzékenyen érintheti majd a fővárosi vendéglátóipari egységeket.