Lifestyle

Óriási botrány egy magyar iskolában: tanára arra kényszerítette az ötödikes kisdiákot, hogy szappannal mossa ki a saját száját

Az eset még 2022 októberében történt, s a tanárt ugyan azóta gyanúsítottként már kihallgatta a rendőrség, jelenleg is folytatja pedagógusi munkáját.

"Bele kellett nyomnia a szájába a szappant"

Október 13-án egy napközis tanár arra kényszerítette az egyik ötödikes diákot egy magyarországi általános iskolában, hogy szappannal mossa ki a saját száját. A botrányos esetről a Fókusz forgatott riportot: a műsorban a tanuló édesanyja, Fülöp Attiláné elmondta, gyermeke és osztálytársai éppen az udvarról készültek felmenni az osztályterembe, amikor a fiút egyik leány osztálytársa piszkálni kezdte. "A kisfiam többször rászólt, az osztálytársai is tanúsítják, hogy ne piszkáljál, ne fogdosd a nyakam, és nem hagyta abba a kislány, ekkor elhagyta a kisfiam száját két csúnya szó, amit a napközis tanár meghallott" - mesélte el az eset körülményeit Fülöp Attiláné. A megbotránkozott édesanya így folytatta: "Fölvitte a fiamat a tanári vécébe, és bele kellett nyomnia a szájába a szappant, miközben kérdezte tőle, hogy ízlik, finom?"

A diák otthon nem említette a történteket, a szülők egy osztálytársától értesültek az incidensről. A gyermek később hozzátette: nemcsak az érintett tanár, hanem egy kollégája is a vécében tartózkodott, amikor az eset történt, a pedagógus azonban ennek ellenére sem sietett a fiú segítségére. Az anya feljelentést tett a diákot szappannal történő szájmosásra kényszerítő tanár ellen, akit azóta gyanúsítottként is kihallgatott a rendőrség. Fülöp Attiláné ennek ellenére sem nyugodott meg. "A kisfiamat ki kellett, hogy vegyem a napköziből, kérvényeztem, hogy kerüljük a személyes kontaktust. Ez a tanár pedig azóta is ott van" - nyilatkozta a Fókusznak az édesanya. A konfliktus óta a fiú tanulmányi eredményei jól érezhetően romlottak, és a felnőttekkel szemben is bizalmatlanabbá vált. A Fókusz megkísérelt kapcsolatot teremteni az intézmény igazgatójával, aki először levélben ígért választ a kérdéseikre, majd a folyamatban lévő hatósági vizsgálatra hivatkozva kijelentette: nem áll módjában nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Hat fokban vizsgáztak tanárszakos hallgatók az ELTE Bölcsészettudományi Karán hétfőn. Az intézmény szerint műszaki probléma szerint kellett áttenni a vizsgát az egyetem épületébe, elmondásuk szerint a szóban forgó helyiségekben 15-16 Celsius-fok volt, a tanulók azonban mást tapasztaltak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ne lepődj meg, hogy rosszul alszol, ha még ezen a teszten is elbukik a párnád.
Fashion&Beauty
Ha egyszerűsíteni szeretnéd a divatválasztásaid – akár fenntarthatósági okokból, akár magad miatt – akkor mutatunk egy tökéletes megoldást.
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összekülönbözik. Napi horoszkóp!