Borús előrejelzés - A végén csak a férfiak fognak dolgozni?

Valódi meglepetést hozhat a közeljövő a multinacionális cégek körében. Az ilyesfajta vállalatoknál ugyanis megváltozhat az aktívan bejárók és fizikális kötöttségek között dolgozók aránya. Akár az is megtörténhet, hogy a végén szinte eltűnnek a nők az irodákból, természetesen az állásukat ugyanúgy betöltik, ám folytonos munkavégzésük nem lesz egy irodaházra korlátozva.

Innovatív gondolkodás

A mai napon, a Magyar Telekom Székházában, megrendezésre került sajtóeseményen elhangzott, hogy a piacvezető cégeknek, mint például a Magyar Telekom, innovatív gondolkodásmódot célszerű követni. Mindezt Somorjai Éva HR-vezérigazgató helyettes mondta el, továbbá azt is hozzátette, hogy a távmunka és a különböző otthoni illetve, távmunkára alkalmas eszközök, szépen lassan beívódnak a vállalat dolgozóinak mindennapjaiba.

UStream

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Mindezt alátámasztotta a hírhedt magyar cégtől, a UStream-től Szakács Balázs is (Business Intelligence Manager), aki elmondta, hogy az ő cégüknél a megbízható és felelősségteljes távmunka elengedhetetlen, hiszen San Francisco-ban és Tokióban is van irodájuk, ahol igencsak sok az időeltolódás. Szerinte, ha nem lenne a vállalatnál otthoni munka, megállna a cég.

Az igény megegyező, de...

A Telekomtól Somorjai Éva arra a kérdésre, hogy van-e eltérő igény a női és a férfi munkavállalóik részéről a távmunkával kapcsolatban, úgy felelt, hogy bár az igény megegyezik, ám mindezt a nők sokkal hamarabb és gyorsabban fejezik ki. Így akár, az is bekövetkezhet a jövőben, hogy az aktuális irodai munkakörnyezetben lévő alkalmazottak aránya, jócskán a férfiak oldalára dől, vagy akár teljes mértékig is. Ezt jelenleg nem lehet pontosan megmondani, csupán következtetni.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg másokkal is, vagy nyomj egy lájkot!

Képek: thebiglead.com, workathomeaffiliatemarketing.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!