Lifestyle

Ennek az italnak teljesen más az íze, ha repülőn fogyasztjuk: hihetetlen, mi okozza

Meglepőnek tűnhet, de van egy ital, aminek a megszokottól eltérő az íze, ha nem a földön, hanem a felhők felett kortyoljuk – ennek pedig érdekes oka van.

Gondoltad volna?

Repülővel utazni egyszerre kalandos és izgalmas, közben mégis fárasztó, illetve kényelmetlen, arról nem beszélve, hogy a fedélzeten felszolgált ételek nem a legjobbak, sőt: a kapott falatokat többnyire ízetlennek érezzük. Ez nem véletlenül van így: kutatások igazolják, hogy amikor magasban tartózkodunk, az ízlelésünk akár 30 százalékkal is csökkenhet, és a szaglásunk sem teljesít olyan hatékonyan, mint szokott. Ennek oka részben az, hogy a repülőgépekben lévő alacsony páratartalom miatt a szaglórendszerünk nem kap elegendő nedvességet a hatékony működéshez, így az ételek és italok íze is másképp érzékelhetővé válhat a levegőben – azonban megeshet az is, hogy valamit jóval finomabbnak érzünk, mint a földön. Részletek a galériában!

A legtöbbeknek eszébe sem jut, de az ember íz- és szaglásérzékelés valóban változik a magasság függvényében – a sós és édes aromák például szinte teljesen eltompulnak.
Kattints a további képekért!

Az utazási szakértő mindenkit óva int attól, hogy a repülőgépen lévő csapvízből fogyasszon, függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg vízről van-e szó.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Blikk

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.