Ennek az italnak teljesen más az íze, ha repülőn fogyasztjuk: hihetetlen, mi okozza

Meglepőnek tűnhet, de van egy ital, aminek a megszokottól eltérő az íze, ha nem a földön, hanem a felhők felett kortyoljuk – ennek pedig érdekes oka van.

Gondoltad volna?

Repülővel utazni egyszerre kalandos és izgalmas, közben mégis fárasztó, illetve kényelmetlen, arról nem beszélve, hogy a fedélzeten felszolgált ételek nem a legjobbak, sőt: a kapott falatokat többnyire ízetlennek érezzük. Ez nem véletlenül van így: kutatások igazolják, hogy amikor magasban tartózkodunk, az ízlelésünk akár 30 százalékkal is csökkenhet, és a szaglásunk sem teljesít olyan hatékonyan, mint szokott. Ennek oka részben az, hogy a repülőgépekben lévő alacsony páratartalom miatt a szaglórendszerünk nem kap elegendő nedvességet a hatékony működéshez, így az ételek és italok íze is másképp érzékelhetővé válhat a levegőben – azonban megeshet az is, hogy valamit jóval finomabbnak érzünk, mint a földön. Részletek a galériában!

A legtöbbeknek eszébe sem jut, de az ember íz- és szaglásérzékelés valóban változik a magasság függvényében – a sós és édes aromák például szinte teljesen eltompulnak.
Kattints a további képekért!

Az utazási szakértő mindenkit óva int attól, hogy a repülőgépen lévő csapvízből fogyasszon, függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg vízről van-e szó.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Blikk

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
A biztonsági szolgálat azonnal kiürítette a bevásárlóközpontot, a fővárosi hivatásos tűzoltók pedig a helyszínre vonultak.
Sztárok
Újra előkerült egy négy évvel ezelőtti történet a néhai II. Erzsébet királynőről és férjéről, Fülöp hercegről.
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.