5+1 könyv, amivel biztosan lenyűgözöd a gyereked

Manapság sok minden elérhető lett a gyerekeinknek, akkora választék áll rendelkezésre ennivalók, ruhák, játszóterek és mesék tekintetében, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja választani gyerekének és pénztárcájának leginkább tetszőt. Ha szülőként nehéz eligazodnod a könyvek tengerében, akkor ajánlunk 5+1 olyan mesekönyvet, amivel nemcsak őt, de magadat is el tudod repíteni a mesék földjére. (x)

Négy-öt éveseknek

A választék nagy, de azt tudjuk, hogy csak egy lehet az igazi. A minden nem segít, az egy csoda viszont igen. Ajánlunk 6 olyan könyvet, amivel biztosan lenyűgözöd a kicsit, vagy akár a nagyot is.

Ha például a gyereked 4-5 éves és már nem fejjel lefelé olvassa a könyvet és nem belerajzolgatni akar, hanem nagy szemekkel hallgat, ahogy felolvasol neki, akkor csodálatos élményt nyújt neki, és neked is a Graffaló. Nemcsak te is megtudhatod végre ki az a Graffaló, de a csalafinta kisegér leleményessége erőt ad minden elcsigázott kismanónak, akit éppen egy érzelmi vihar tépázott meg.

könyv 4-5 éveseknek ovisoknak

Beszélgessünk társadalmi kérdésekről is

Amikor új gyerek érkezik a családba, az csodálatos változás, de mint minden, ami új és más, felfordulást hoz. Ha szeretnéd szépen és okosan bemutatni az új, még csak pocakban növögető családtagot a testvérnek, keresve sem találsz lenyűgözőbb könyvet, mit a Sehány éves kislányt, Marie-Claude Monchaux remekét.

Sok olyan társadalmi kérdés van, amiről érdemes, sőt hasznos beszélgetni a csemetével. Hiszen a gyerekek a végletekig őszinték és gyakran tesznek fel olyan kérdéseket, amikre jó, ha kézzelfogható és könnyen értelmezhető válaszaink vannak. Miért van az ovis Karcsinak két anyukája, és a Lilla miért nem hasonlít a szüleire, és a Mátéért miért csak a nagyszülei jönnek mindig? Legyen a tarsolyunkban egy könyv, ami segít megmagyarázni és eligazodni például az örökbefogadás kérdésében. A kisrigók című könyv egy csodálatos örökbefogadás története, ami segít megfogalmazni minden felmerülő kérdésre a választ.

Kis- és nagykamaszoknak

Ha a lányod többet szeretne tudni a testéről, mert ugyan még nem kamasz, de már kiskamasz, és nem vihogni akar a témán, hanem elmélyülni benne, akkor nagyon hasznos olvasmányotok lesz Hoppál Bori női testtudat oktató az Én testem című könyve, amelyben három lánnyal beszélgetve sok kérdésre, kételyre választ kapunk.

olvasnivaló kamaszoknak 13 éveseknek

A kamaszok élete olyan hullámvölgyekkel van tele, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Barátságok és szerelmek jönnek és mennek, aki tegnap még fontos volt, mára már sehol sincs. Sok jót nem tehetünk, mint várunk, hogy a vihar elüljön, maximum egy jó könyvvel megpróbáljuk lefoglalni a szenvedőt. Szabó Magda Abigél című klasszikusa minden fontosat magában foglal barátságról, árulásról, szerelemről és szépségről.

Ha további helyzetekben is tanácsra szorulsz, és egy gyerekkönyv segítségét szeretnéd igénybe venni, a Bookline korosztályra és élethelyzetekre bontott könyvajánlóival segít.

Oldalak