Bizarr kék spirálfények jelentek meg Új-Zéland felett: egy csillagász földönkívülinek hitte őket, ez áll a jelenség mögött

"Ahogy ott álltam és néztem, azt hittem, hogy vagy földönkívüliek, vagy egy fekete lyuk nyílik meg, amely mindannyiunkat beszippant" - mondja az egyik csillagász, aki szemtanúja volt a látványnak.

A tudósokat is meglepte

Az Új-Zéland feletti égbolton feltűnt rendkívüli kék fényspirál meglepődést váltott ki a csillagászok körében, kikben a földönkívüliektől a fekete lyukakig terjedő elméletek születtek meg. Alasdair Burns csillagász, aki a Twinkle Dark Sky Tours csillagleső vállalkozást vezeti, az ország Stewart-szigetéről észlelte a látványt. "Teljesen bizarr volt" - mondta a Stuff hírportálnak.

"Olyan volt, mint egy hatalmas spirál. És nagyon, nagyon lassan, nyugodtan haladt észak felé az éjszakai égbolton, majd ahogy haladt, úgy oszlott el." A TV3-nak elmondta: "Első látásra majdnem úgy nézett ki, mint egy spirálgalaxis, ami csak úgy ott lóg az éjszakai égbolton".

Jen Ross, aki szintén a Twinkle Dark Sky Tours-tól érkezett, elmondta: "Semmihez sem hasonlított, amit valaha is láttunk. Egyszerűen hihetetlen. Ahogy ott álltam és néztem, azt hittem, hogy vagy földönkívüliek, vagy egy fekete lyuk nyílik meg, amely mindannyiunkat beszippant."

Lapozz, ha érdekel, mi okozta a különleges jelenséget!

Oldalak

  • 1
  • 2