Lifestyle

Szomorú hír a gasztronómia szerelmeseinek: karácsony előtt bezár Budapest legkiválóbb halas étterme

December 20-án ülhetünk be utoljára a legendás Halkakasba: az étterem határozatlan időre bezárja kapuit.

Tíz év után lehúzza a rolót a Halkakas

Újabb legendás étterem zár be Budapesten: december 20-án ülhetünk be utoljára a legendás Halkakasba, a főváros egyik legnépszerűbb és legkiválóbb halas éttermébe, mely ezt követően - határozatlan időre bár, de - bezárja kapuit. Az erről szóló közlemény kedden jelent meg a közkedvelt vendéglátóhely saját Facebook-oldalán.

"Nehéz szívvel, de meghoztuk a döntést: a jövő évtől nem nyitjuk ki a Halkakast. Az elmúlt 2,5 évben rengeteget küzdöttünk, hogy a felszínen maradjunk, de a tervezhetetlenség, az alapanyagunk körüli bizonytalanság (lesz-e és mennyiért) és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkalltak minket, hogy egyelőre elbúcsúzzunk Tőletek. A Halkakassal biztosan fogtok még találkozni, nem szűnünk meg teljesen, de bizonytalan időre visszavonulunk! Köszönjük Nektek az elmúlt 10(!) évet, rengeteget kaptunk Tőletek és igyekszünk ezt tovább vinni! Az utolsó vacsorát (vagy ebédet) december 20-án fogyaszthatjátok el nálunk!" - olvasható a bejegyzésben, mely nem meglepő módon óriási szívfájdalmat okozott a minőségi gasztronómia rajongói számára.

A Halkakas tíz évvel ezelőtt indult, először a Veres Pálné utcában várták az ínycsiklandó halételek szerelmeseit, később a Dohány utcába költöztek át. Második egységüket februárban nyitották meg a Margit körúton. Legfrissebb posztjukban azt írják, hogy bár december 20-a lesz az utolsó nap, amikor az étterem még látogatható, karácsonyi menüt is készítenek, amit december 23-án és 24-én lehet majd átvenni.

Baldauf Csaba, a szállodaszövetség elnöke az ATV Híradójának azt mondta: a hazai szállodák 20-25%-a tervezi, hogy 2023 elején ideiglenesen bezárja kapuit az egekbe szökő energiaköltségek miatt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!