Lifestyle

Simán kifoszthatják a lakásodat, amíg nyaralsz: ezt mindenképpen meg kell lépned, ha nem akarsz szomorú hírre hazaérkezni

A nyári időszakban jellemzően megnövekszik a betöréses esetek száma, hiszen rengetegen hagyják üresen otthonaikat, hogy végre megkezdhessék jól megérdemelt vakációjukat. Számos magyar épp ekkor válik az agyafúrt betörők prédájává...

A nyári hónapokban vérszemet kapnak a betörők

A Pénzcentrum.hu a Police.hu adataira hivatkozva arról ír, hogy ugyan az elmúlt öt évben jól érezhetően visszaesett a betöréses esetek száma Magyarországon (2019 első hónapjában még 3812 betörést regisztráltak az országban, de 2023 első felére ez a szám 2344-re csökkent), a nyári időszakban sajnos látványosan megszaporodnak az ilyen jellegű bűncselekmények, mégpedig azért, mert ilyenkor rengeteg nyaraló hagyja hátra az ingatlanját, nem is sejtve, hogy esetleg kiszolgáltathatja magát a bűnözőknek.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Pénzcentrum kérdésére válaszolva elárulta, hogy a nyári szezonban az elkövetők jellemzően készpénzt, értékpapírokat, ékszereket, műszaki cikkeket, további művészeti alkotásokat tulajdonítanak el az ingatlanokból. De hogyan lehet hatékonyan védekezni ellenük?

A Pénzcentrum szerette volna megtudni az ORFK szakembereitől, hogy érdemes-e pénzt áldozni a méregdrágra riasztórendszerekre és biztonsági ajtókra. Azt a választ kapták, hogy mivel a betörők többsége az ajtón vagy az ablakon keresztül jut be a lakásokba, így a nyílászárók védelme az elsődleges.
Kattints a további képekért!

Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit a hívatlan bűnözők sosem ellenőriznek a lakásban!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
Elterjedt problémának számítanak a bokát és lábakat érintő fájdalmak, és ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon szóba jöhetnek-e a gyógyfürdős kezelések.
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...