Lifestyle

7 meglepő érdekesség Barbie babáról, amit te sem gondoltál volna

Ha sokszor úgy gondoltál Barbie-ra, mint egy dögös, de üresfejű szőke csajra, akkor most jól figyelj.

Barbie még II. Erzsébetet is maga mögé utasította

1959-es debütálása óta Barbie igazi ikonná vált, 98%-os felismerési aránnyal, épp úgy, mint II. Erzsébet, akit nem mellesleg le is körözött. Bár irreális, túl tökéletes alakja miatt gyakran kritizálták, Barbie úttörő játéknak bizonyult, és több szempontból is sikerült „újat” alkotnia, amellett, hogy meglepő, mire ösztönzi a lányokat. Részletek a galériában!

Barbie volt az első baba, aki nem utánozta a klasszikus babákat A Barbie megjelenése előtt a lányok játékai elsősorban nagyfejű, gombszemű, csücsöri ajkú, tömzsi babákból álltak. Megpróbálták őket realisztikusra készíteni, hogy megerősítették azt a társadalmi elvárást, hogy a lányoknak gondoskodó anyáknak kell lenniük. Ruth Handler, Barbie megalkotója megfigyelte a gyerekeit, valamint azok barátait, és azt vette észre: a lányok nem elégednek meg azzal, hogy csak anyák legyenek. Így hát eszébe jutott Barbie, egy divatos és vonzó tinédzser, akinek saját munkája, lakása és autója volt, elutasítva a hagyományos női háziasszony-szerepet. Meglepő módon Barbie eladásai drámaian megnőttek, mivel a kislányok vonzóbbnak találták őt, mint a hagyományos babákat.
Kattints a további képekért!

Összegyűjtöttük a legszórakoztatóbb reklámokat a 80-as évekből. Néhány szlogen azóta is megmaradt, a mókás képsorok pedig biztosan a te arcodra is mosolyt csalnak.

Leadfotó: 123rf.com, forrás: brightside

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.