Lifestyle

Te kidobod a banánhéjat? Ha igen, súlyos hibát követsz el vele

Bizonyára nyugodt szívvel hajítod a szemetesbe, pedig megvan a maga haszna.

Ne dobd rögtön a szemetesbe!

Valószínűleg te is azok közé tartozol, akik minden alkalommal, gondolkodás nélkül a szemetesbe hajítják a banánhéjat. Ha mégsem, akkor talán cipőpucolásra használod (bizony, egyes vélemények szerint a banánhéj erre a célra tökéletesen megfelelő), de az feltételezhetően eszedbe sem jut, hogy másképp is hasznát vehetnéd. A kutatók szerint ugyanis a banánhéjból liszt készíthető, amivel egészségesebbé tehetjük péksüteményeinket. Furcsán hangzik?

A banánhéj egészségre gyakorolt jótékony hatásáról szóló tanulmány az ACS Food Science & Technology nevű tudományos lapban jelent meg. A szövegben az áll, hogy amennyiben blansírozzuk a banánhéjat - azaz kis időre forrásban lévő vízbe helyezzük, aztán kivesszük és lehűtjük jeges vízben -, aztán megszárítjuk és lisztté őröljük, akkor olyan pékáru süthető belőle, ami legalább annyira jó minőségű - ha nem jobb -, mint az, ami hagyományos liszttel készül.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk még nem fejeződött be!

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...