Felháborító: 300 forintért vágnak félbe egy palacsintát egy balatoni étteremben - így magyarázza döntését az üzletvezető

Azt már tudjuk, hogy sosem látott áremelkedés várható a Balatonon, azonban vannak olyan kereskedők, akik még erre is rá tudnak tenni egy lapáttal.

Plusz szolgáltatás

A Blikk.hu egyik olvasója adta a lap tudtára, hogy Balatonfüreden a Halászkert étteremben plusz pénzt, egészen pontosan 300 forintot kérnek el, ha valaki félbevágva kéri tálalni az ételét. A szóban forgó olvasó palacsintát kért, azonban látta, hogy elég nagy adagot adnak, ezért az ételét félbevágva, két külön tányéron kérte. Ezért az étterem 300 forintot számlázott ki a vendégnek "plusz szolgáltatás" címszó alatt.

A Blikk egyik újságírója elment az étterembe, ő is kikért egy palacsintát két tányéron félbevágva, ezért neki is kiszámlázták a 300 forintot. Felkereste az éttermet, az üzletvezető elárulta, két éve kérik el ezt az összeget ezért a "szolgáltatásért", mert sok vendég kérte így az ételét. "Csakhogy ez nem két fél adag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van" – nyilatkozta az üzletvezető, aki szerint ez csak jelképes összeg.

Forrás: Blikk Fotó: 123rf

Oldalak