Szülőnek lenni régen sem volt egyszerű - Avagy, út a pelenkahiánytól az online rendelésig

Szüleink boldog nosztalgiával emlékeznek vissza a születésünk idejére, és rengeteg történetet mondanak el újra és újra. Az idő megszépíti az emlékeket, ez kétségtelen. Pedig voltak időszakok, amikor újdonsült szülőnek lenni komoly kihívásokkal járt. (x)

Országos pelenkahiány

Az üzletek babarészlegeinek polcai üresek voltak, nem volt pelenka webáruház (az online forradalomra és online rendelésre még vagy 15 évet várni kellett), és a Pampers, Libero, Bella Happy, Huggies vagy éppen a Pommette márkák sem jöhettek szóba, legfeljebb ha egy-egy szerencsés rokon, barát nyugaton járt.

A 80-as évek második fele a szocializmus válságának időszaka volt. Természetesen az átlagemberek a világpolitikából nem sokat észleltek, de voltak intő jelek, amik a mindennapi életben is megmutatkoztak, egyre kellemetlenebb helyzeteket produkálva. A boltokban folytonos áruhiány alakult ki, sok termék egyszerűen eltűnt a polcokról. Az állam - a nyugati tiltólisták miatt - nem volt képes a növekvő igények kielégítésére, és az egyik ilyen hiánycikk a pelenka volt. Anyósom a mai napig emlegeti ennek nehézségeit, és most élvezi az online pelenka rendelés előnyeit. Tény, hogy ma már válogathatunk a pelenkát árusító webáruházak között, jobbnál jobb ajánlatokat találva online.

Online könnyebb

Egy négyhónapos csöppség anyukájaként messzemenően egyetértek azzal a véleménnyel, hogy napjainkban a kényelem fontos szempont. A baba felügyelete és a napi rutin mellett sokszor nem jut idő a bevásárló körút megtételére, és apát sem szeretem folyton a boltba küldözgetni munka után. Ilyenkor felcsapom a laptopot és már intézem is a vásárlást a Pelenka.hu kínálatából. Praktikusan nagyobb mennyiséget, havi pelenkacsomagot és nagy mennyiségű törlőkendőt rendelek, így nem csupán tovább tart ki a készlet, de kedvezményeket is kaphatok akár a termékre, akár a kiszállítás költségeire.

Fotók: 123rf.com; istockphoto.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!