Azonnal cselekedj! Innen tudhatod, ha a kutyád hőgutát kapott

Ebben a kimerítő hőségben extrán érdemes odafigyelnünk négylábú barátainkra is, ők ugyanis nem mindig tudják egyértelműen jelezni, ha hőség okozta rosszullét gyötri őket.

Hőguta kutyáknál: tünetek és teendők

A hőguta komoly és potenciálisan életveszélyes állapot kutyáknál, amelyet a test hőmérsékletének veszélyes emelkedése okoz. A kutyák kevésbé hatékonyak a hőszabályozásban, mint az emberek, mivel főként lihegéssel és a talppárnáikon keresztül izzadva hűtik magukat. Ezért különösen fontos, hogy tisztában legyünk a hőguta jeleivel és tudjuk, hogyan kell cselekedni vészhelyzet esetén. Részletek a galériában!

1. Erős lihegés és nyáladzás A hőguta egyik első jele az erős, folyamatos lihegés és nyáladzás. A kutya megpróbálja hűteni magát, de ha a hőmérséklet túl magas, ez nem elég hatékony.
Kattints a további képekért!

A napszúrás komoly állapot, de megfelelő elővigyázatossággal és a tünetek időben történő felismerésével megelőzhetjük a súlyos következményeket.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!