Lifestyle

Tiltott szerelem szövődik a hetvenes évek Budapestjén - megjelent Az almafa virága előzetese és plakátja

A mozikba február 16-án érkező magyar film, Az almafa virága két idősíkon futó romantikus történetének legfontosabb színhelye, Budapest. Itt szövődik tiltott szerelem a hetvenes években az ide érkező fiatal vietnami lány és az egyetemen belé botló magyar fiú között.

A határok nélküli szerelem históriája

„Az almafa virága a kultúrák találkozásáról, a határok nélküli szerelemről mesél. Azokról a tiszta, őszinte érzelmekről, amelyek hegyeket képesek megmozgatni és beteljesítik a sors akaratát. Valós alapokon nyugvó, eredeti történetet vittünk vászonra azzal a reménnyel, hogy pozitív élményekkel, boldog pillanatokkal ajándékozzuk meg a romantikára vágyó nézőket. Ennek az esszenciáját közvetíti a ma debütáló előzetes és a plakát„ – emelte ki Szűcs Dóra rendező, aki hozzátette, hogy a film izgalmas időutazásra is csábít, felidézve a ’70-es évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori, illetve a mai Vietnámba.

Magyarországon és Vietnamban forgatták

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült Az almafa virága főszereplői Nari Nguyen, Dzhuliya Lam, illetve Koltai-Nagy Balázs és Sütő András. A forgatókönyvet Dang Thanh Binh és Szűcs Dóra írta, aki egyúttal a film rendezője is. A produceri feladatokat György Lea (Dunának, Mekongnak egy a hangja, Partizán szerelem, Magyar lapát) és Sípos Anna (Kakukkfióka és A narancs útlevél producere, a Külön falka gyártásvezetője) látta el, aki egyben a film gyártásvezetője is volt.

A Magyarországon és Vietnamban forgatott film operatőreként Csepeli Eszter (A kivégzés, Magyar bajusz) és Szilágyi Gábor (Ernelláék Farkaséknál, Veszélyes lehet a fagyi) vett részt a munkában. A zeneszerző Csengery Dániel, a látványtervező Szabó Edina, a jelmeztervező Szűcs Edit, a hangmérnök Varga Tamás, a vágó pedig Erdélyi Flóra volt.

Az almafa virága Valentin-napi meglepetésként előjátszásban 2023. február 14-től, premierként pedig 2023. február 16-tól látható a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Fotó: Langó Károly

A mozikba március 9-én érkező nagyszabású magyar kalandfilm, a Hadik a megtörtént eseményekhez hűen idézi fel Berlin 1757-es elfoglalásával és a város megsarcolásával végződő merész huszárcsínyt. Végre-valahára debütált a nagyszabású, látványos produkció hivatalos plakátja is.

Leadfotó: Facebook / AzAlmafaViraga

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…