Az álcázás művészete - 9 példa a baglyok lenyűgöző képességéről

Ezek az elképesztő éjszakai ragadozó madarak zsákmányszerzés során számtalan trükköt bevetnek annak érdekében, hogy prédájukra váratlan támadással csapjanak le, hogy később táplálékul szolgálhassanak. Zseniális rejtőzködő képességük ugyanakkor abban is segíti a baglyokat, hogy elbújjanak a nappali ragadozók elől. Néhány szemfüles fotósnak mégis sikerült lencsevégre kapnia egy-egy példányt. Megtaláljuk őket a képeken?

Csendes vadászat

A baglyok puha, dús tolluk segítségével képesek a hangtalan repülésre, így ütnek rajta kiszemelt áldozataikon. Stratégiájuk az esetek nagy részében hihetetlen módon működik, amihez hozzájárul tollazatuk különleges színe. Ugyanis megfelelő környezetben képesek beleolvadni a környezetbe, ami a korábban említett rejtőzködés egyik alappillére.

Ez még nem minden

Ezek az állatok képesek felfújni magukat vagy éppen ellenkezőleg, annyira karcsúsodni, hogy alkalmazkodjon a kiszemelt búvóhely formájához. Például, ha egy kisebb odú árnyas oldala is tökéletesen megfelel egy kifejlett példány számára, egy kicsit összehúzza magát.

Fotók: boredpanda.com

Oldalak