Az 5 legizgalmasabb film a világvégéről

A maják jóslatai mellett a filmgyártók is számtalan módon megálmodták már, hogy jelenlegi világunknak milyen okokból lehetne vége. Ezek közül az öt legismertebbet szedtük most össze.

Függetlenség napja
Az egyik elképzelés a világvégére már hosszú ideje, hogy érkezik egy olyan idegen kultúra a Földre, amely elpusztítja a világunkat. Ezt a lehetőséget már számtalan filmes megalkotta. Az egyik ilyen az 1996-ban elkészült Függetlenség napja, amelyben Will Smith veszi fel a harcot az idegen lényekkel, akiknek nyilvánvaló szándéka teljes mértékben leigázni az emberiséget. De némi találékonysággal természetesen végül megmenekül a bolygónk.

Világok Harca
Az idők során nem csak a filmekben, hanem az irodalom területén is népszerű téma volt a világvége elképzelése. Az egyik ilyen H. G. Welles Világok Harca című könyve, amelynek már filmben és rádióban is elkészült a feldolgozása. A történet érdekessége, hogy a rádiójáték hatására 1938-ban hatalmas pánik tört ki Amerikában, mert annyira élethűre sikerült a feldolgozása. A Világok Harcában ismételten az idegenekkel kell megküzdenünk. Ebben az esetben viszont a Föld lakosságának úgy kell felvennie a harcot a földönkívüliekkel, hogy azok pontosan felkészültek az emberiségből, és tudják, hogy hogyan lehet a világunkat elpusztítani.

Armageddon
A földönkívüli támadás mellett a másik közismert lehetőség a világvégére, hogy egy meteor csapódik be a Földre, amely miatt a bolygónk megsemmisülhet. Ennek az egyik legismertebb feldolgozása az 1998-as Bruce Willis főszereplésével készült Armageddon. A filmben a meteort még a világűrben megpróbálják felrobbantani, azért hogy megmeneküljön az emberiség. Ennek kapcsán a világban már nem egyszer felmerült a kérdés, hogy valóságban is meg tudnánk- e akadályozni ilyen módon egy esetleges nagyobb meteor bezuhanását.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!