Augusztus havi egészség horoszkóp: Ha az Ikrek megoldja a lelki gondjait, megszűnnek a testi panaszai is

A Vízöntőt teljesen kikészítheti a stressz. Íme augusztusi előrejelzésünk!

III.21. - IV.20.

Kos

Augusztus hónap a pihenésről és a lelassulásról kell, hogy szóljon számodra. Az elmúlt időszak rendkívül megterhelő és pörgős volt számodra, kijár már neked egy kis pihenő. Az életmódodat illetően is el kellene egy kis megújulás, főképpen, ami a étkezési szokásaidat illeti. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és a megfelelő folyadékbevitelről se feledkezz meg! Menj minél többször vízpart közelébe, élvezd a napsütést, ez jót fog tenni a testi-lelki egészségednek.


IV.21. - V.20.

Bika

Mozgalmas, aktív időszaknak ígérkezik számodra az augusztus, és bár betegségtől nem kell tartanod, de a lelki egyensúlyodból nagyon könnyen kibillenhetsz, ami egy idő után fizikai tüneteket is okozhat. Nem szereted a váratlan változásokat, szeretsz mindent alaposan átgondolni, éppen ezért hagyj magadnak elegendő időt nemcsak a pihenésre, hanem a fontosabb döntések meghozatalára is. Hidd el, ez nemcsak a lelki nyugalmadnak fog jót tenni, hanem az egészségednek is.


V.21. - VI.21.

Ikrek

Augusztus hónapban jóval érzékenyebb vagy a szokottnál, a lelked pihenésre vágyik. Próbálj meg lassítani kicsit, teremtsd meg az alkalmat, hogy egyedül lehess! Néha kell a csend és a magány ahhoz, hogy tisztán lásd, mik a valós igényeid, és hogy feltöltődj testileg-lelkileg egyaránt. Ha vannak egészségügyi gondjaid, elsősorban a lelki okát próbáld megtalálni, utána már sokkal hatékonyabban tudod gyógyítani a fizikai tüneteket.


VI.22. - VII.22

Rák

Ebben a hónapban az egészségeddel nem lesz különösebb probléma, eltekintve némi fáradságtól, ezért részesítsd előnyben a vitamindús táplálkozást, és sétálj sokat a friss levegőn. A lelki harmónia számodra nagyon fontos, az elfojtott sérelmek, energiák előbb-utóbb utat törnek maguknak, ezért lényeges, hogy bátran vállald fel a kihívásokat, ezáltal rengeteg pozitív energiát tudsz felszabadítani!


VII.23. - VIII.23.

Oroszlán

Augusztus hónapban a függőségeidre terelődik a figyelmed. Most lehetőséged van megszabadulni a régi, rossz szokásaidtól. Gondold végig, mi akadályoz abban, hogy igazán jól érezd magadat a bőrödben! A hónap első felében a tüzes Oroszlán jegyében járó Nap energiája egyértelműen azt szorgalmazza, hogy kapcsolj aktívabb tempóra, ez a nyári időszak a legmegfelelőbb, hogy visszanyerd erőnlétedet és a motivációdat.


VIII.24. - IX.23.

Szűz

Állandóan pörögsz valamin, folyamatosan aggodalmaskodsz olyan dolgokon, amelyekre nincs ráhatásod. Az idegesség azonban károsan hathat az egészségedre. Próbálj meg kevesebbet agyalni, aggódni, legyél lazább és igyekezz kialakítani egy egészségesebb napi ritmust. Figyelj arra, hogy legyen időd kielégíteni testi-lelki szükségleteidet! Egészséged megőrzése érdekében reformáld meg az életmódodat.


IX.24. - X.23.

Mérleg

Ebben a hónapban a nyugalmat keresed, lelki és testi harmóniára vágysz. Ha ezt nem sikerül megvalósítanod, akkor könnyen kibillenhetsz a lelki egyensúlyodból, a stresszt pedig nagyon nehezen viseled. Augusztusban az a legfontosabb az egészséged szempontjából, hogy stabilitást és biztonságot találj, ezért keresd meg azokat a biztos pontokat az életedben, amelyek segítenek a lelkedet harmóniában tartani.


X.24. - XI.22.

Skorpió

Bár kiváló egészségnek örvendhetsz ebben a hónapban, azonban a változások miatti túlzott aggodalmaskodás nem kevés stresszhez vezethet. Ne dramatizáld túl azokat a dolgokat, amelyeken nem tudsz változtatni. Figyelj oda a táplálkozásodra is! hH nagyon elfoglalt vagy, akkor is gondoskodj arról, hogy legalább naponta egyszer egyél meleg ételt és persze a zöldség és gyümölcs fogyasztásról se feledkezz meg, így elkerülheted a nagyobb problémákat.


XI.23. - XII.21.

Nyilas

Ebben a hónapban vigyázz az egészségedre, óvakodj a túl sok evéstől, ivástól, iktass be egy rövidebb diétát és teremts alkalmat a pihenésre. A bolygók most önmérsékletre intenek téged, de a függőségeid, rossz szokásaid elhagyása is esedékes. Az egészséged érdekében most kénytelen vagy néhány kellemetlen döntést meghozni, ami mellett kitartóan ki is kell tartanod. A nyár hangulata jó hatással van rád, kedvező időszak a megújulásra.


XII.22. - I.20.

Bak

Felelősségteljes személyiséged hatalmas teljesítményekre képes, de azért nem ártana tisztában lenned a saját határaiddal. Figyelj jobban oda a szervezeted jelzéseire és, ha fáradnak vagy kimerültnek érzed magad, akkor ne sajnáld magadtól a pihenést és a lazítást! Nem fogsz azzal előrébb jutni, ha túlhajszolod magad. Ugyanakkor az is fontos, hogy ne betegítsen meg a monotonitás, ezért igyekezz beépíteni a mindennapjaidba a változatosságot. A megfelelő folyadékbevitelre is fordíts nagyobb figyelmet!


I.21. - II.20.

Vízöntő

Komolyabb egészségügyi problémától nem kell tartanod, ennek ellenére nem ártana jobban odafigyelned az egészségedre. Az utóbbi időben a stressz a mindennapjaid része lett, ami egy idő után legyengíti az immunrendszered. Ezért célszerű lenne olyan tevékenységeket keresned, ahol ezeket a felgyülemlett, negatív energiákat elvezetheted. Kiváló erre az úszás, a jóga, de akár a gyaloglás és a séta is. Itt a nyár, a jó idő iktass be minél több sétát, kirándulást, szabadtéri programot!


II.21. - III.20.

Halak

Augusztus remek egészségügyi állapotban talál, még annak ellenére is, hogy nem kevés stresszel kell megküzdened a mindennapjaid során. Ezért ebben az időszakban idegességgel, szorongással járó kihívások lehetnek a legkártékonyabbak a szervezetedre. A legjobb megoldás a stressz oldására a meditáció, de pillanatok alatt el tudsz lazulni egy jó zenétől, filmtől, könyvtől is. Bármilyen kreatív tevékenység is tökéletes kikapcsolódás lehet számodra vagy egy jó beszélgetés a barátaiddal.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak