Már bilibe pisilünk! Miért beszélnek az anyák többes számban?

Biztos, hogy mindenki talál a környezetében olyan anyukát, aki erőszeretettel használja a többes számot, amikor a gyerekéről beszél.

A várandósság kezdetében még helytálló ragozás, miszerint növekszünk, ám idejével indokolatlanná válik, például mikor anya azt mondja, hogy bilibe pisilünk. A terhesség alatt teljesen azonosulunk a bennünk fejlődő csodálatos kis teremtménnyel, de mikor megszületik, akkor abban a pillanatban az a pici test független lesz a miénktől.

Őrizzük meg a nőiességet!

Ott kezdődik gyakran a probléma, hogy a nő és a férfi már a várandósság, extrém esetekben még az előtt elkezdik egymást apának és anyának hívni! Ez pszichológiailag nem tesz jót a kapcsolatunknak. Az apa nekünk férj, férfi. A férfinak pedig mi a feleség, a nő vagyunk.

Az anyázás és apázás gyors következménye lehet, hogy megszűnik közöttünk az intimitás és már csak a gyereknek fogunk élni. Persze fontos, hogy szülőként is egységet alkossunk, de a gyerek hosszú távú érzelmi fejlődésének sokkal jobbat tesz, ha a nő és férfi viszonyt látja közöttünk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!