Minden konyhában ott van az alufólia, de ezt a trükköt kevesen ismerik, pedig megkímélné az idegrendszeredet

Az alufólia rendkívül sokoldalú, de elő szokott fordulni egy eset, ami az őrületbe tud kergetni mindenkit. Az egyik séf erre mutatott egy remek trükköt TikTokon!

Elég, ha rosszul szakad el, és már kész is a baj

Érdekes a történelem, és bizony ennek a népszerű konyhai eszköznek is megvan a sajátja.

Az alumíniumfóliát egy svájci mérnök, Robert Victor Neher találta fel. Kidolgozott egy eljárást vékony alumíniumlemezek előállítására nagy acélgörgők között hengerelve, így létrehozva azt, amit ma alumíniumfóliaként ismerünk.

Később Svájcban megkezdődött az alufólia első kereskedelmi gyártása. Elsősorban csokoládészeletek és egyéb édességek csomagolására használták. Ma már minden konyhában ott van, de akad egy hibája, ami az embereket az őrületbe tudja kergetni. A galériánkban megmutatjuk, mi rá a megfelelő recept!

Az Európai Alumíniumfólia-szövetség (EAFA) adatai szerint a világszerte előállított ezüstfólia háromnegyedét háztartásokban csomagolásra, a többit pedig autók alkatrészeinek, kábeleknek az elkülönítésére használják.
Kattints a további képekért!

A krumplihámozással sem kell időt töltened a konyhában, ráadásul a krumplipüré is semmi perc alatt elkészül. Egy nő fedte fel a titkot az interneten, és imádják az emberek.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Nincs is annál tökéletesebb és gyorsabb reggeli, ha az ember összeüt egy rántottát. Azonban nem mindegy, hogy milyen technikával készíted el.
Egészség
Rengeteg étel van, ami a rák nagy ”ellensége”, de a magyarok egyik kedvenc alapanyagáról kevesen gondolnák, hogy rajta van ezen a listán.
Utazás
Légitaxik repkednek majd az égen a párizsi olimpia alatt.