Brutálisan bántalmaztak a tinik egy kiskutyát Magyarországon, az állatvédők alig tudták megmenteni

A fiatalok egy fél kilós kiskutyát kezdtek el kegyetlenül terrorizálni. Az állatot már nagyon sokan szeretnék örökbe fogadni.

A Mancsőr Állatvédő Egyesület közleményt is adott ki

Magyarországon is már elég komolyan veszik az állatkínzást. Ez egy állatnál 2 év, többnél akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is eredményezhet.

A legfontosabb szabály a jogban, hogy aki gerinces állatot indokolatlan bántalmaz, melynek következtében az állat maradandó egészségkárosodást szenved vagy elpusztul; aki gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha az állatkínzás az állat különös szenvedését okozza.

A Mancsőr Állatvédő Egyesület most egy szívszorító videót tett ki. Sajnos az még lesújtóbb, hogy a fiatal tinik mit tettek a mindössze félkilós kiskutyával. A galériánkban megmutatjuk, mi történt pontosan.

„Most fogyott el végleg az emberekbe vetett hitem! Ezt a pici kutyát most szedtük össze. 11-12 éves forma gyerekek azt játszották az utcán, hogy ki tud nagyobbat belerúgni, hogy minél nagyobbat repüljön, és ezen jókat röhögtek…” – írta a Mancsőr Állatvédő Egyesület a Facebook oldalán.
Kattints a további képekért!

A felelős kutyatartás még mindig sok vitát tud generálni, és vannak dolgok, amikre tényleg nagyon figyelniük kell a gazdiknak.

Leadfotó: Mancsőr Állatvédő Egyesület

Oldalak

Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.