Kipróbálták: itt a módszer, amivel 1 hét alatt állást találhatsz

Nem lehetetlen 1 hét alatt állást találni. Szakértőnk, Eideh Titanilla fejvadász, tanácsadó egy megtörtént eset alapján elárulja, hogyan sikerül ilyen hamar munkára lelni.

Kész emberre van szükség

Hr-es összejövetelen találkoztam először Noémivel. SOS álláskereső volt, és noha a közszférában dolgozott több mint 5 évet, nem a HR területen, úgy érezte ez a szakma állna a legközelebb hozzá. Azt gondoltam, hogy ha több olyan HR-es és fejvadász Facebook csoportban van jelen, könnyű helyzete lesz. Noémi adminisztrációs, oktatási területeken ért el eredményeket.

Hónapok teltek el, ez idő alatt egy cégvezető keresett meg, aki egy HR és adminisztrációs területre keresett munkatársat háttértapasztalattal. Voltak olyan pontok a cégvezetővel, amiben nem értettünk egyet ugyan, de abban maradtunk, ha a karrieredző programomon belül lesz olyan álláskereső, akit szívesen beajánlanék az adott pozícióra, akkor felveszem vele a kapcsolatot.

Hirdetésem alapján néhány jelentkező érkezett, köztük volt Noémi is. Felvettem vele is a kapcsolatot. Elmondása szerint több mint 1000 HR-esssel megosztotta a CV-jét, de eddig még semmi visszajelzést nem kapott. Noéminek részleteztem a pozíció elvárásait, s bátorságát bizonyította, hogy azt mondta, szeretné megpróbálni. Noémi egy 3 órás interjún vett részt, s a visszajelzés szerint is a HR terület lenne jó neki, viszont hiányolták az önbizalmát, nekik kész emberre lett volna szüksége. Karrier tanácsadóként a karrierdzo.com programját ajánlottam fel neki.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Career Geek

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!