Lifestyle

Állásinterjúra mész? Ezeket a kérdéseket tedd fel - ezt az egyet azonban tilos!

Ha állásinterjúra készülünk, célszerű előre kigondolni, milyen kérdéseket szeretnénk feltenni a leendő munkáltatónak. De mit szabad és mit tilos kérdezni? Szakértőnk, Őri Júlia cikkét olvashatjátok.

Jól felkészültünk?

A pozíció kiírásának megfelelően állítottuk össze a szakmai önéletrajzunkat. Nem ugyanazt az önéletrajzot és motivációs levelet küldtük el sok álláshirdetésre, hanem figyelembe vettük a cég pályázati kiírását, az elvárt szakmai gyakorlatot, végzettséget, szükséges kompetenciákat, cégre szabtuk az anyagunkat, és ennek alapján azt hangsúlyoztuk, amit keresnek a befutó jelöltben.

Az önéletrajzunk felkeltette a kiválasztással foglalkozó szakember figyelmét, potenciális jelöltnek tart az állás betöltésére. Írásban vagy telefonon megkeresnek minket, és időpontot egyeztetnek egy személyes találkozásra. Ez már igazán biztató jel számunkra. Mivel több jelöltet is meghallgatnak, maga a kiválasztási folyamat akár heteket, hónapokat is igénybe vehet. Javaslom, legyünk rugalmasak az időpont elfogadásával. Találkoztam már olyan jelölttel, aki a rugalmatlansága miatt nem jutott el a személyes találkozóig, holott igazán bíztató szakembernek tűnt.

A személyes találkozóra mindig felkészülten menjünk. Készüljünk fel a cégből is. Nézzünk utána a tevékenységi körnek, a főbb eredmény adatoknak, a piaci szereplőknek. Emellett nagyon fontos, hogy képesek legyünk meggyőzni az interjún részt vevő partnereket arról, hogy miért mi lennénk a legjobb választás a kiírt pozícióra. Tetszik, nem tetszik, el kell adnunk magunkat. A szakmai felkészültségünket, a tudásunkat, a személyiségünket. Azt kell elérnünk, hogy azt érezzék, velünk szeretnének dolgozni.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Nincs esküvő gyönyörű ruha nélkül, ezt rengeteg film és sorozat is bebizonyította már, melyekben a menyasszony a valaha látott leggyönyörűbb ruhát viselte.
Home&Design
Ha van akár egyetlen üres felületed a lakásban, amit szívesen feldobnál, de nincs ötleted a designra, akkor jó helyre kattintottál. Adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatsz egyedi, harmonikus...
Fashion&Beauty
Georgina szettjét első ránézésre kicsit nehéz értelmezni, de ha jobban megvizsgáljuk, szép lassan összeáll a kép.