Az air fryer-es profik már csak így csinálják, mert sok buktatója van a tökéletes sült krumplinak

A többség már nem vesződik azzal, hogy elővegyen egy serpenyőt, és olajban süsse ki a krumplit, mivel erre ott van az air fryer. Azonban nem mindegy, hogyan csinálod!
A profik elkezdték tesztelni, hogyan lesz a legjobb
Az emberiség történetében a főzés mindig is központi szerepet játszott. A tűz felfedezésétől a mikrohullámú sütőig minden újítás célja az volt, hogy gyorsabban, egészségesebben és kényelmesebben készíthessük el ételeinket. Az utóbbi évek egyik legnagyobb konyhai áttörése kétségtelenül az air fryer, vagyis a forrólevegős sütő megjelenése volt. Ez a kis kompakt eszköz a hobbiszakácsok vagy éppen az elfoglalt városi fiatalok szívét is meghódította.
Bár a forró levegővel való sütés ötlete már a 20. század közepén is felmerült, az első valódi air fryert 2010-ben mutatta be egy cég. A készüléket egy holland feltaláló, Fred van der Weij fejlesztette ki, aki egy olyan eszközt szeretett volna létrehozni, amely képes a hagyományos olajban sütés élményét visszaadni, de sokkal egészségesebb módon. A készülék a „Rapid Air Technology” nevű technológiát alkalmazta, amely forró levegőt keringet nagy sebességgel a sütőtérben, így érve el a kívánt ropogós textúrát minimális olajhasználattal.
Egy átlagos air fryer 15-20 perc alatt készre süt egy adag krumplit vagy csirkeszárnyat, ráadásul előmelegítésre is alig van szükség. Persze a profik pont erre a hibára szokták sokszor felhívni a figyelmet.
Milyen hibákat követnek el a tapasztalt air fryer felhasználók szerint a kezdők, és mi a tökéletes sült krumpli titka, azt a galériánkban megmutatjuk!


































