Lifestyle

Nem 60 és nem is 90 fokon kell: ezen a hőmérsékleten mosd az ágyneműidet, hogy minden baktériumtól megszabadulj!

Az alvásszakértő szerint tévhit, hogy minél magasabb hőfokon mossuk az ágyneműhuzatokat, annál jobb – a szakember úgy véli, bőven elegendő ennél alacsonyabb hőmérséklet is, hogy eltávolítsuk az anyagon vagy az anyagban felgyülemlett szennyeződéseket és baktériumokat.

Te vajon jól csináltad eddig?

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, az ágyneműhuzat gyakori cseréje igencsak fontos, ám sokan mégis megfeledkeznek róla, hiszen az ágyneműk mosása sosem volt a háziasszonyok kedvence, hiszen egy meglehetősen hosszadalmas folyamatról van szó. Le kell húzni a használtat, kimosni azt, majd kivasalni és elpakolni, ha megszáradt, mindeközben pedig fel is kell húzni az új szettet. Nem meglepő tehát, hogy sokan halogatják az ágyneműcserét, pedig a szakértők szerint hetente kéne cserélni az ágyneműhuzatot, hogy megkíméljük saját és családunk egészségét a különböző betegségektől és problémáktól. Sokan épp emiatt rendkívül magas hőfokon mossák a huzatokat, pedig mint kiderült, ennek semmi értelme, ugyanis az anyagon vagy épp az anyagban lévő szennyeződésektől és baktériumoktól már viszonylag alacsony hőmérsékleten is megszabadulhatunk. Hogy mennyi pontosan az ideális hőfok az ágyneműmosás esetében? Galériánkból megtudhatod!

A legtöbb ember nem csupán az ágyneműket, de a ruhákat is 60 vagy épp 90 fokon mossa, hogy meggyőzödjön arról, hogy az összes baktérium elpusztul, amely a felületén található. Persze a makacs szennyeződések miatt nem árt olykor magasabb hőfokon mosni, hosszútávon azonban ennek semmi értelme, főleg az ágyneműhuzatok esetében, ugyanis Chris Tattersall alvásszakértő szerint a rendszeres, alacsony hőmérsékletű mosás ugyanolyan hatékony lehet.
Kattints a további képekért!

Rendszeres testmozgással és egészséges étkezéssel megszabadulhatunk a pluszkilóktól, azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem mindegy, mikor állunk neki edzeni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?
Lifestyle
A kutyái már lefekvéskor nyugtalanok voltak, de ő nem vett róla tudomást. Csak másnap reggel derült ki, hogy miért viselkedtek furán az ebek.
Lifestyle
Nem kell többet a kertet ellepő kártevőktől tartanod, ha ezt az olcsó, két összetevős "csodasprayt" használod a növényeiden.