Adakozó Kedd 2015 – Avagy, van-e élet a Fekete Péntek és a Kiber Hétfő után?

Ittál már jezsuita bort? Voltál már Ágyszínházban? Tudod, hogy miben segíthetnek a terápiás kutyák a Rett Szindrómás lányoknak? Mit bankol egy Élelmiszerbank? Ezek a témák csak ízelítők azokból az ügyekből, melyeket a 13600 Adhat Vonalon keresztül csupán egy telefonhívással, vagy sms-sel lehet támogatni. (x)

Egy nap, amikor minden a jóról szól

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 1994 óta, azaz immár 21 éve foglalkozik azzal, hogy segítse és fejlessze az adományozást, a civilszervezetek támogatását, és ehhez számos projektet, kampányt szervezett már eddig is.

2014-ben csatlakozott ahhoz a világméretű mozgalomhoz, melynek célja, hogy egy legyen egy nap, amikor minden az adakozásról, az adományozásról, a jótékony cselekedetekről szól. A Giving Tuesday (Adakozó Kedd) egy globális összefogás a jó, és a jótékonyság érdekében. A négy éve indult mozgalomhoz már több tízezer szervezet, vállalat és médium csatlakozott világszerte, mindenki beleadva valamit a cél érdekében: népszerűsíteni az adományozást, és adakozásra bírni minél több embert.

Most Te is segíthetsz!

A NIOK Alapítvány a mai napon a mobiltelefonos adományozásra kívánja felhívni a figyelmet, mivel ezzel az eszközzel az adományozók gyorsan és könnyen segíthetnek egy-egy kiválasztott ügynek, szervezetnek. Az Adhat Vonal – 13600 (www.adhat.hu/adhatvonal) mögött négy nagy telefonos szolgáltató összefogása áll, valamint olyan civilszervezetek, melyek átlátható módon gyűjtenek támogatásokat egy-egy projekt, vagy szervezeti feladat számára.

Jó eszköz a telefon? Jó! Már eddig is több mint 360.000 hívás és sms érkezett a szervezetek számára, közel 91 millió forint értékben. Lehetne még növelni ezt az összeget? Hisszük, hogy lehetne, sőt ez nem csupán lehetőség még több adományt generálni, hanem az adományozók megismerhetnek jó ügyeket és remek szervezeteket is.

A Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány alapítvány a 13600 – 21-es számon támogatható.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!